112

Koninklijke onderscheiding brandweervrijwilliger Van Dijk

Foto: Gemeente Staphorst

De heer A. van Dijk uit Staphorst is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, ter gelegenheid van zijn afscheid als vrijwilliger bij de brandweer IJsselland, post Staphorst.

Burgemeester Segers reikte de bij de onderscheiding behorende versierselen uit tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweer op 20 november 2015. Op de korpsavond werd ook stilgestaan bij de jubilea van vijf brandweerlieden:

  • Bert van Dijk (30 jaar)
  • Jan Roo (30 jaar)
  • Thijs Kooiker (25 jaar)
  • Hendrik Troost (25 jaar)
  • Willem Vogelzang (20 jaar)

De heer Van Dijk heeft op 1 augustus afscheid genomen als vrijwilliger bij de brandweer IJsselland, post Staphorst. Hij heeft 30 jaar deel uitgemaakt van het brandweerkorps. Al vóór zijn aanstelling bij de gemeentelijke brandweer in 1985 was hij lid van de toenmalige bedrijfsbrandweer van zijn werkgever Brink Trekhaken in Staphorst.

Binnen de brandweerorganisatie vervulde de heer Van Dijk de functie van Manschap B. Gedurende een periode van elf jaar was hij als duikmedisch begeleider actief betrokken bij de duikploeg die Staphorst voorheen had.

Bert van Dijk was/is ook op andere terreinen maatschappelijk actief. Hij heeft zich een achttal jaren ingezet als clubscheidsrechter/vlagger-grensrechter bij de Voetbalvereniging Staphorst. Momenteel treedt hij op als steward bij de voetbalclub PEC Zwolle. Ook dit is een vrijwilligersfunctie.

Lees ook:

Dossier: Onderscheidingen