Leerlingen van nieuwe leveren beste idee voor oude locatie

Een stuk grond, midden in Rouveen, is leeg. Wat zien kinderen graag gebeuren met de Levensboomlocatie? Deze vraag stelde de gemeente aan alle basisschoolleerlingen in de gemeente.

Leerlingen mochten hun ideeën op allerlei manieren presenteren, bijvoorbeeld met klei, speelgoed, stokjes, rietjes, filmpje, maquette, of tekening. Op woensdag 21 november werden de ingeleverde plannen tentoongesteld in het gemeentehuis. Bezoekers kregen een stickervelletje met hartjes die ze mochten verdelen over de mooiste plannen.

Het idee van leerlingen van groep 8 van basisschool De Levensboom (inderdaad de school die daar vroeger zat) verzamelde maar liefst 212 hartjes en werd daarmee het glorieus winnend ontwerp. Hun plan is om een kinderboerderij te plaatsen, met daarnaast nog ruimte voor het bouwen van zes woningen. Gefeliciteerd groep 8!

Omdat hun idee gewonnen heeft, mogen ze met de hele klas op expeditie naar de Maasvlakte in Rotterdam. Vanavond mogen ze hun idee presenteren tijdens de informatieavond om 19.00 uur in de kantine van SC Rouveen. Tijdens deze eerste expert meeting worden alle ideeën gepresenteerd en toegelicht door de indieners.

Op 17 december 2018 volgt een tweede expert meeting en op 21 januari 2019 is er een beslissingsbijeenkomst.

Lees ook: