Gemeente zoekt plan voor Levensboomlocatie Rouveen

Foto: Gemeente Staphorst

De gemeente zoekt een plan voor de invulling van de Levensboomlocatie in Rouveen. Een ieder kan vanaf 8 oktober 2018 een plan indienen.

Op dezelfde maandag 8 oktober 2018 is om 11.00 uur een groot bord op de Levensboomlocatie onthuld door raadsleden, scholieren en burgemeester Segers. “Een stuk grond, midden in Rouveen, is leeg. Wat kunnen we daarmee doen? Goede ideeën gezocht!”.

De onthulling van het bord is tegelijkertijd het startsein voor het indienen van een plan of idee via de website www.jijenoverijssel.nl/levensboom. Een plan of idee kan ook ingeleverd worden bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Dit kan tot uiterlijk 22 november 2018.

Wat zien basisschoolleerlingen graag gebeuren met de Levensboomlocatie?

Deze vraag stelt de gemeente aan scholieren. Alle basisscholen in de gemeente zijn hiervoor benaderd. Scholieren mogen hun ideeën presenteren op allerlei manieren, bijvoorbeeld met klei, speelgoed, stokjes, rietjes, filmpje, maquette, of tekening.

De scholierengroep met het beste idee gaat op expeditie naar de Maasvlakte in Rotterdam. Eind november worden alle ingediende plannen door de indieners zelf toegelicht. In januari 2019 is er een beslissingsbijeenkomst.

Bedenkers met een goed idee maar die niet weten hoe zij dit precies moeten uitbeelden, kunnen contact opnemen met Roelien van der Haar via 0522-467591 of [email protected].

Lees ook:

https://twitter.com/lammy10/status/1049291205840949249