Tentoonstelling plannen kinderen voor Levensboomlocatie

Foto: Burgemeester Segers

Op woensdag 21 november van 12.00 tot 20.00 uur worden de ingeleverde plannen tentoongesteld in het gemeentehuis. Het is op deze woensdag ‘vrije’ inloop. Iedereen is welkom. De kinderen mogen familie, vriendjes, buren, kennissen meenemen om zoveel mogelijk ‘likes’ te verzamelen.

Bezoekers krijgen bij aankomst een stickervelletje met ‘likes’ die mogen ze verdelen over de mooiste plannen. Leerlingen mogen hun ideeën op allerlei manieren presenteren, bijvoorbeeld met klei, speelgoed, stokjes, rietjes, filmpje, maquette, of tekening.

Een stuk grond, midden in Rouveen, is leeg. Wat zien kinderen graag gebeuren met de Levensboomlocatie? Deze vraag stelde de gemeente aan alle basisschoolleerlingen in de gemeente. Iedereen kan een plan of idee inleveren voor de invulling van de Levensboomlocatie.

Dit kan tot uiterlijk 22 november via www.jijenoverijssel.nl/levensboom of de publieksbalie van het gemeentehuis.

De groep scholieren die met hun plan de meeste ‘likes’ krijgt, wint. De winnaar wordt s ’avonds bekend gemaakt tussen 19.30 en 20.00 uur. Zij gaan op expeditie naar de Maasvlakte in Rotterdam. Ook verzorgt de winnende groep een toelichting op hun idee tijdens de expert meeting op 26 november.

Tijdens een expert meeting worden de ideeën ge­presenteerd en toegelicht door de indieners. De eerste expert meeting vindt plaats op 26 november 2018 om 19.00 uur in de kantine van SC Rouveen. Op 17 december 2018 volgt een tweede expert meeting en op 21 januari 2019 is er een beslissingsbijeenkomst.

Lees ook: