Lucas Mulder (53) gekozen tot lijsttrekker SGP Staphorst

Lucas Mulder reikt duurzaamheidsreep uit aan Kuiper Wagenbouw
Foto: Lucas Mulder

Vrijdagavond 24 november 2017 heeft de SGP te Staphorst in een goedbezochte ledenvergadering de nieuwe kandidatenlijst vastgesteld voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Het bestuur stelde een conceptlijst voor, deze werd door de leden eensgezind overgenomen. De SGP doet als grootste partij mee met lijstnummer 1. De andere lijsten worden in de komende periode ook afzonderlijk onder de aandacht gebracht.

De 53-jarige Lucas Mulder is gekozen tot lijsttrekker van de SGP in Staphorst, een bekend gezicht met veel politieke ervaring. Hij is dankbaar voor de brede steun van de leden. Op de lijst wordt hij gevolgd door de huidige raadsleden Erik Hattem, Hendrik Troost en Roelof Slager.

Twee bekende SGP-ers, Lubbert Talen en Sytse de Jong verlaten de plaatselijke politiek zoals ze eerder op onderscheiden wijze hebben aangegeven. Daardoor zijn er nieuwe mensen nodig die aan het besturen van Staphorst hun bijdrage willen leveren.

De plaatselijke SGP kiesvereniging heeft de heren Herman Slappendel, Henk Kin en Jan Slager benoemd op verkiesbare posities (5,6 en 7). Een nieuwe kandidaat of nieuwe kandidaten voor het wethouderschap zijn niet bekendgemaakt.

Herman Slappendel uit Rouveen is lid van de Oud Gereformeerde Gemeente. Hij is enkele jaren voorzitter geweest van de WMO-raad. Herman heeft ervaring opgedaan in het sociale domein, een belangrijker geworden gemeentelijke taak.

Henk Kin is niet helemaal nieuw meer. Bij de vorige verkiezingen stond hij al op de tiende plek (nu op zes). Hij heeft zich al een periode als steunfractielid ingezet, vooral op het financiële terrein en rond de invoering van de nieuwe Omgevingswet.

Jan Slager heeft bestuurlijke ervaring en werkt in het voortgezet onderwijs. De top tien van de kandidatenlijst van de SGP in Staphorst wordt gecompleteerd met Jan Kuijers op 8, Bert Jan Pleijsier op 9 en Jan Koster op nummer 10.

De overige namen op de lijst zijn nog niet bekendgemaakt. Zodra dit het geval is zullen deze bij leven en welzijn aan dit bericht toegevoegd worden. De volgende aflevering is die van het CDA, lijst nummer 2.

Lees ook:

article
26465
Lucas Mulder gekozen tot lijsttrekker
Vrijdagavond 24 november 2017 heeft de SGP te Staphorst in een goedbezochte ledenvergadering de nieuwe
https://staphorst.nieuws.nl/gemeente/26465/lucas-mulder-53-gekozen-tot-lijsttrekker-sgp-staphorst/
2017-11-28T17:49:52+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2017/11/28174437/lucas-mulder-bij-kuiper-wagenbouw.jpg
politiek, sgp, verkiezingen
Gemeente