Opfriscursus Rijvaardigheid voor 50-plussers in eigen auto

Foto: Pixabay

Op dinsdag 24 oktober wordt er ’s ochtends en ’s middags een Opfriscursus Rijvaardigheid (voorheen Broem) georganiseerd in de Sporthal van Staphorst.

Stichting Welzijn Staphorst (SWS), Veilig Verkeer Nederland, afdeling Staphorst en gemeente Staphorst organiseren deze training speciaal voor automobilisten vanaf 50 jaar. De verkeersregels veranderen, het gezichts- en gehoorvermogen neemt soms wat af en dat kan voor onzekerheid in het verkeer zorgen.

Bij de Opfriscursus Rijvaardigheid rijdt de automobilist met een gecertificeerde rij-instructeur een rit in eigen auto, wordt er een test gedaan voor het zien en horen en krijgt men informatie over (nieuwe) verkeersregels. De uitslagen van de rit en de testen zijn niet van invloed op het behouden van het rijbewijs.

De opfriscursus wordt gegeven om zo lang mogelijk zelfstandig en veilig te blijven rijden. Volgens de organiserende partijen kan het nooit kwaad om je rijvaardigheid eens te laten testen. Meer auto’s op de weg en meer verkeersregels maakt autorijden anno nu heel anders dan jaren geleden.

Voor € 5,- per persoon en nog eens ditzelfde bedrag voor een theorieboek hebben 50-plussers een leerzame en gezellige ochtend of middag. Opgeven kan bij SWS: [email protected] of 0522-465143.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen