De Jong: `Vrijwilligers zetten stuur op de samenleving`

Foto: Gemeente Staphorst

Op vrijdag 10 maart ging wethouder De Jong mee op de buurtbus IJhorst e.o. in het kader van NLdoet. De buurtbus is een normale lijndienst, maar voor de dagelijkse exploitatie is het buurtbuscomité verantwoordelijk.

Het comité heeft de beschikking over circa veertig vrijwillige chauffeurs. De buurtbus vult de behoefte aan openbaar vervoer in tussen IJhorst – Meppel en De Wijk. Het aanbod aan reizigers is heel divers. Van scholieren, winkelend publiek, bezoekers van het ziekenhuis in Meppel tot treinreizigers. Maandelijks maken zo’n 1.100 passagiers gebruik van de buurtbus.

Wethouder De Jong: “Vrijwilligers zetten stuur op de samenleving. De chauffeurs en anderen die zich inzetten voor de buurtbus houden de vaart erin.”

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie in Nederland en wordt georganiseerd door Het Oranje Fonds in samenwerking met duizenden organisaties in het land. Op 10 en 11 maart zet NLdoet vrijwilligerswerk in de schijnwerpers en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

In de gemeente Staphorst zijn honderden vrijwilligers actief. Bij de buurt- of sportvereniging, in de zorg, voor de natuur, etc. De gemeente Staphorst is trots op mensen die zich individueel en in groepsverband belangeloos inzetten voor anderen. Hun inzet is van groot belang voor de samenleving.

Lees ook: