Spiksplinternieuwe buurtbus voor IJhorst en omgeving

Foto: Syntus

Op dinsdag 4 augustus heeft vervoersmaatschappij Syntus de sleutel van een spiksplinternieuwe buurtbus uitgereikt aan de Buurtbusvereniging IJhorst en omgeving.

Normaalgesproken vindt vervanging van de buurtbussen plaats als deze 6 jaar oud zijn of de stand van 500.000 km hebben bereikt. Om kwaliteit te garanderen en om grote gebreken te voorkomen, heeft Syntus besloten alle buurtbussen tegelijkertijd te vervangen.

De nieuwe buurtbus is van het type Mercedes Sprinter; betrouwbaar en comfortabel. De keuze voor dit type buurtbus is samen met vertegenwoordigers van de verschillende buurtbusverenigingen gemaakt. René Nekkers, Concessiemanager bij Syntus, is ontzettend blij met de nieuwe buurtbussen.

“Met deze mooie nieuwe bussen kunnen onze chauffeurs van de buurtbusverenigingen reizigers zorgeloos en veilig van A naar B vervoeren. Alle buurtbuschauffeurs zijn vrijwilligers waar we ontzettend blij mee zijn. Wij wensen ze vele fijne kilometers toe.”

Buurtbus IJhorst en omstreken
De buurtbus is al sinds 1979 een stichting met een bestuur en met circa 40 vrijwillige chauffeurs. De buurtbus rijdt dagelijks de route tussen IJhorst, De Wijk en Meppel.

Een buurtbus wordt beschouwd als een normale lijndienst, dat wil zeggen alle wettelijke bepalingen die gelden voor een busdienst zijn ook op de buurtbus van toepassing. De buurtbus waarmee wordt gereden is eigendom van Syntus Overijssel, die ook beschikt over een vergunning voor deze vorm van openbaar vervoer. Voor de dagelijkse exploitatie is het buurtbuscomité verantwoordelijk.

Wilt u meer weten over de buurtbus neemt u dan contact op met de heer U. Dijkstra, tel. (0522) 44 20 11. Geïnteresseerden die ook als vrijwilliger de buurtbus willen besturen, kunnen zich op hetzelfde telefoonnummer aanmelden. Meer informatie: Folder buurtbus IJhorst en dienstregeling (pdf).

Recordaantal overhandigingen
Syntus overhandigde in totaal 35 nieuwe buurtbussen. Daarvan zijn 10 aan verschillende buurtbusverenigingen afkomstig uit Midden-Overijssel en 25 voor verenigingen op de Veluwe. Nooit eerder werden er zoveel nieuwe buurtbussen gelijktijdig overhandigd.

Lees ook:

Dossier: