Zestig woningen Staphorst, Rouveen en IJhorst duurzamer

Foto: Gemeente Staphorst

De gemeente Staphorst heeft samen met Woonstichting VechtHorst en Huurdersvereniging Twee onder een kap (TOEK) de prestatieafspraken getekend voor 2017 – 2020. Daarin staat hoe omgegaan wordt met sociale huurwoningen en de omgeving waarin ze staan.

Het is de eerste keer dat TOEK, Woonstichting VechtHorst en de gemeente met zijn drieën prestatieafspraken maken. De prestatieafspraken zijn gebaseerd op de gemeentelijke woonvisie die op 1 november 2016 door de gemeenteraad is vastgesteld. De bijdrage die Woonstichting VechtHorst levert aan het gemeentelijk volkshuisvestingsbeleid worden in deze prestatieafspraken geregeld.

In de prestatieafspraken staat onder meer dat zestig woningen in Staphorst, Rouveen en IJhorst duurzamer worden gemaakt. Ze worden opgewaardeerd naar energielabel B. Daarnaast worden er 54 sociale huurwoningen gebouwd tot 2020. 24 daarvan staan op de Triangellocatie in Rouveen.

Voor TOEK is de betaalbaarheid een speerpunt. In 2016 heeft VechtHorst alle huurprijzen herzien en in een groot aantal gevallen verlaagd. VechtHorst verhoogt in 2017 de huren van lagere en middeninkomens alleen met de inflatie.

Robert Waarsing, directeur-bestuurder van Woonstichting VechtHorst: “Uit de afspraken blijkt dat onze woningen in Staphorst in onze volle aandacht staan en dat we de komende jaren flink gaan investeren. Dat is goed nieuws voor onze huurders.”

In totaal wordt 10% van de vrijkomende woningen toegekend aan vergunninghouders, zodat de sociale huurmarkt ook beschikbaar blijft voor andere inwoners van de gemeente.

Lees ook:

Dossier: