Wethouder Jaspers Faijer start aanleg van Seringenhof

Salverda is vanmiddag officieel begonnen met de bouwwerkzaamheden op de Triangellocatie in Rouveen. De partijen hebben hiervoor woensdag 13 januari het startsein gegeven.

Wethouder Jaspers Faijer startte symbolisch de graafwerkzaamheden voor de aanleg van de ontsluitingsweg, die de naam Seringenhof zal krijgen, en zei daarna blij te zijn dit moment met elkaar te beleven. “Alle partijen zijn nu aan zet in dit project waar wonen, zorg en leven samenkomen. Met dit project is Rouveen klaar voor de toekomst.”

Situatieschets-Triangellocatie

Zorgwoningen
Op de locatie wordt als eerste gestart met de bouw van 24 appartementen en 12 zorgwoningen. Zowel de appartementen van VechtHorst als de 12 zorgwoningen van Salverda worden verhuurd aan De Stouwe en zijn eind dit jaar gereed. Aanwezig waren vertegenwoordigers van de genoemde partijen.

Koopwoningen
Salverda is gestart met de verkoop van de 28 koopwoningen. Momenteel is de helft van de koopwoningen onder optie of verkocht. Er wordt gelijktijdig met de bouw van de zorgwoningen gestart met de bouw van 1 blok van 5 rijwoningen en 1 blok van 2-onder-1-kap woningen. In totaal komen er 5 blokken rijwoningen en 2 blokken 2-onder-1-kap woningen.

Zodra ongeveer 70% per blok is verkocht, wordt gestart met de bouw van dat blok. De organisaties verwachten dat de daadwerkelijke start van het project de vraag zal stimuleren. De komende maanden vinden de civiele werkzaamheden plaats, eind maart wordt daadwerkelijk gestart met de bouw.

Lees ook:

Dossier: