Koopcontracten Triangellocatie zijn eindelijk getekend

Zittend (vlnr): Berends (Salverda), Segers (Staphorst), De Haan (Mathil)
Zittend (vlnr): Berends (Salverda), Segers (Staphorst), De Haan (Mathil)
Foto: Gemeente Staphorst

De bouw op de Triangellocatie kan eindelijk, na een jaar vertraging, van start. Vandaag zijn de handtekeningen gezet onder het koopcontract van de grond met Salverda en Mathil.

‘Ik ben blij dat we kunnen beginnen met de realisatie van de plannen. Hiermee geven we wonen, welzijn en zorg een plek in Rouveen.’, aldus wethouder Jaspers Faijer.

Alle betrokken partijen zijn blij met dit moment. Arjan Berends, algemeen directeur van Salverda: ‘We zijn met de partijen lang bezig geweest om tot dit moment te komen. Voor alle partijen lagen er uitdagingen, maar iedereen bleef betrokken. Nu gaan we zo snel mogelijk beginnen met de uitvoering van het project.’

Indien het weer goed blijft, wordt vanaf begin januari gestart met het bouwrijp maken van de grond. Vervolgens kan medio maart de bouw beginnen. Een groot deel komt aan de bestaande straten, Goudenregenstraat en Korte Kerkweg, te liggen. Er komt één nieuwe ontsluitingsstraat, het Seringenhof.

Zorgwoningen

Op de locatie wordt als eerst gestart met de bouw van 24 appartementen en 12 zorgwoningen. Zowel de appartementen van VechtHorst als de 12 zorgwoningen van Salverda worden verhuurd aan De Stouwe. Peter Visch, directeur-bestuurder De Stouwe: ‘We kunnen welzijn en zorg op maat bieden, waardoor ouderen in de toekomst langer zelfstandig thuis in de eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Naast de woningen wenst De Stouwe een buurtkamer te realiseren waarin mensen elkaar kunnen ontmoeten (ontmoeting, spel, recreatie en andere activiteiten).

Robert Waarsing, directeur-bestuurder van woonstichting VechtHorst: ‘Wij vinden het belangrijk dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen, al dan niet met een zorgvraag. Door het realiseren van dit project in Rouveen leveren we hieraan een bijdrage. Daarmee hebben we in Rouveen voldoende geschikte sociale huurwoningen.’

Koopwoningen

Salverda is gestart met de verkoop van de 28 koopwoningen. Momenteel is de helft van de koopwoningen onder optie of verkocht. ‘We zijn een ontwikkelaar om te bouwen, dus zodra we kunnen beginnen met het bouwen van de koopwoningen, doen we dat.’ Er zijn nog een aantal woningen vrij. Geïnteresseerden kunnen daarover meer informatie opvragen bij de makelaars Boertjes en Spans.

Kinderopvang Mathil heeft getekend voor het maatschappelijke gebouw. Daarin gaan zij de kinderopvang en buitenschoolse opvang een plaats geven. Daarnaast is het de bedoeling om het gebouw van Mathil ook te gebruiken voor andere maatschappelijke doeleinden. Zo is het o.a. de bedoeling dat De Stouwe haar dagactiviteiten gaat verzorgen in dit gebouw. Voor andere vormen van maatschappelijk gebruik staat Mathil open en is er nog plaats. ‘Nu we officieel hebben getekend voor de grond, kunnen wij alle tekeningen definitief maken en van start gaan. We horen graag of er belangstellenden zijn voor een plekje in ons gebouw’, vertelt Janita de Haan, directeur van Mathil.

Lees ook:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen