Oud-Rouvener Jacob Buitenhuis saneert gymzaal Rouveen

Foto: Streeknieuws

Het begin van het einde van de gymzaal aan de Goudenregenstraat in Rouveen is aangebroken. Asbestsaneerder ASW uit Putten startte dinsdag met het verwijderen van de gevaarlijke stof. Binnenkort start de sloop van het gebouw uit 1972.

Het gaat in de gymzaal om asbest in de ketelruimte, de vensterbanken en het omhulsel van een paal is ook gemaakt van de kankerverwekkende stof. Het bedrijf denkt een dag of twee tot drie bezig te zijn. Leuke bijkomstigheid is dat ASW Milieu eigendom is van Jacob Buitenhuis (54). Hij is geboren en getogen in Rouveen, maar hij is al 28 jaar weg uit het dorp.

Na de bouwvak begint de sloop van de gymzaal. Het duurde allemaal wat langer door de zogeheten WAS-mast die pal bij de school stond en die elke eerste maandag van de maand ‘loeide’. De gemeente kreeg toestemming het ding te verwijderen. De mast is al weg.

Op de plek van de gymzaal, maar ook op het aanpalende en nu braakliggende terrein van de voormalige basisschool De Triangel die vorig jaar al werd gesloopt, komen 28 koopwoningen, 24 zorgwoningen in appartementen en 12 zorgwoningen met eigen grond. Vechthorst realiseert de 36 huurwoningen en De Stouwe levert de zorg. Er komt ook een ‘maatschappelijk gebouw’ met daarin kinderopvang Mathil.

De totstandkoming van de plannen duurde erg lang. Er zijn veel partijen en ze moesten het allemaal eens worden. Dit voorjaar lukte dat eindelijk. Nu is het wachten op de start van de bouw.

Lees ook:

Dossier:
Cookieinstellingen