Delegaties op werkbezoek bij nieuwbouw SC Rouveen

Vanmorgen waren afvaardigingen van het college van B&W en de gemeenteraad van de Gemeente Staphorst op werkbezoek bij de SC Rouveen. In de fotoserie ook eerdere foto’s van de bouw en bezoek van afvaardigingen van bestuurders van Rouveense verenigingen.

De afvaardigingen van het gemeentebestuur werden hartelijk welkom geheten op het sportpark te Rouveen door Jacco Hulst (namens de gemeente), Roelof Huisman (namens de bouwcommisie van de SC Rouveen) en Jan Carlo Bos (namens het bestuur van de SC Rouveen). In het welkomstwoord werd met name de prettige samenwerking geprezen tussen de aannemer, de architect, de gemeente en de vereniging.

Doelstelling van het bezoek was om een goede indruk te verkrijgen van de vorderingen van de nieuwbouw van het nieuwe clubgebouw. Na de welkomstwoorden werd de groep rondgeleid in het in aanbouw zijnde clubgebouw. Met name de multi-functionaliteit van het gebouw sprak aan. Ook het “groene” karakter van het gebouw sprak de bezoekers aan. Zonnecollectoren en zonneboilers dragen bij aan een lag energieverbruik.

Het gebouw zal onderdak gaan bieden aan meerdere verenigingen uit het dorp voor een vergadering of een andere activiteit. Dorpsraad Rouveen maakte voorheen ook al gebruik van de bestuurskamer in de oude accommodatie. Het oude jeugdhonk wordt wekelijks gebruikt als kinderoppas-ruimte voor de kinderen van de Hersteld Hervormde Kerk. Naast deze groepen zal de nieuwe accommodatie ook open staan voor nieuwe gebruikers.

Nadat in de tweede helft van april de oplevering zal plaatsvinden, zal er nog veel zelfwerkzaamheid in en om het gebouw moeten gebeuren. De verwachting is dat het nieuwe gebouw aan het begin van het seizoen 2016-2017 in gebruik zal worden genomen. Ook werd nog even gebruik gemaakt van de gelegenheid om het vorig jaar in gebruik genomen kunstgrasveld te bekijken. Op de foto’s van de laatste update waren er nog geen buitenmuren zichtbaar.

Op maandag 14 december 2015 zijn de laatste dakplaten gelegd op het nieuwe clubgebouw van de SC Rouveen. Zoals uit bijgevoegde twee foto’s blijkt zitten er nogal wat verschil tussen het huidige dak en het nieuwe dak. In ieder geval kon er vanaf toen onder droge omstandigheden verder gemetseld worden aan de binnenmuren van het complex. Het verschil tussen “oud” en “nieuw” is duidelijk zichtbaar.

Op zaterdag 12 december 2015 was een afvaardiging van bestuurders van Rouveense verenigingen op het sportpark aan de Korte Kerkweg aanwezig. Een mooie gelegenheid om de bestuurders even bij de praten over de nieuwbouw. De mogelijkheid van multifunctioneel gebruik was hierbij het belangrijkste aspect. Naast een toelichting aan de hand van de bouwtekeningen en verschillende impressies, hebben de aanwezigen een korte rondleiding gekregen over de bouwplaats.

Lees ook:

Dossier: