Startavond verenigingen met Frans de Lange van Globalrize

Foto:

Op D.V. woensdag 23 september 2020 is de gezamenlijke startavond van het vergaderseizoen van de vrouwen- en mannenvereniging van de Hervormde Gemeente Staphorst-Rouveen in het Dienstgebouw aan de Oude Rijksweg 452 in Rouveen.

Frans de Lange, voormalig burgemeester van Elburg is de spreker van de avond. Hij legde dit ambt neer om zijn roeping als zendeling te volgen. Hij is nu operationeel directeur van Globalrize, een organisatie die zich inzet voor zending via internet. In die hoedanigheid heeft hij de dagelijkse leiding over een tiental kantoormedewerkers en enkele honderden vrijwilligers in heel Nederland. Hij is nu operationeel directeur van Globalrize, een organisatie die zich inzet voor zending via internet.

De Lange is een enthousiast verteller die graag de impact van zending via internet uitlegt en de verhalen van medewerkers vertelt. Meer dan de helft van de wereldbevolking maakt gebruik van het internet. Het is een laagdrempelige manier om contact te leggen en te onderhouden. Meer dan de helft van de wereldbevolking maakt gebruik van het internet. Het is een laagdrempelige manier om contact te leggen en te onderhouden. GlobalRize bereikt miljoenen mensen via de Engelstalige Facebookpagina Biblword, andere sociale media en de website www.biblword.net.

GlobalRize gelooft in de mogelijkheden die het internet biedt om het evangelie te delen. Daarom plaatsen ze berichten via sociale media en begeleiden mensen die meer willen weten 1-op-1 via de chat en cursussen. De leiding is deze avond in handen van de mannengesprekskring. De opbrengst van de collecte is voor Globalrize. Naar verwachting is de avond rond 22:00 uur afgelopen. Deze avond was eerder gepland op 25 maart 2020 als de slotavond van het vorige seizoen, door de maatregelen rondom de corona-uitbraak kwam deze te vervallen.

Lees ook: Slotavond van verenigingen met Globalrize gaat niet door