Open dag Isala ziekenhuis in het teken van `bewegen`

Foto: Isala

Op zaterdag 18 maart 2017 opent Isala in Zwolle haar deuren tijdens de open dag van de landelijke zorg. Om al te grote drukte te voorkomen wordt het bezoek over de gehele dag gespreid van 10.00 tot 16.00 uur.

Het programma in Isala staat in het teken van ‘bewegen’. Isala is volop in beweging; zij laten hun nieuwe ontwikkelingen zien. Bezoekers van de open dag komen zelf ook in beweging! Isala stelt 4.000 toegangskaarten beschikbaar. Er is beperkte toegang, dus meld u dan snel aan.

Gratis toegangskaarten

Een gratis toegangsbewijs is vanaf maandag 6 februari 2017 aan te vragen via de website: www.isala.nl/opendag. Er is beperkte toegang. Wij raden belangstellenden aan tijdig een toegangsbewijs te reserveren. Inschrijven kan voor een tijdstip op de dag, waarop de bezoeker de route van de open dag start.

Bezoekers kunnen zich onder andere laten informeren over virtuele zorg. De route leidt ook langs couveuses. RAV IJsselland is met een ambulance op het plein voor de ingang aanwezig, waarbij een ambulanceverpleegkundige uitleg geeft. Een greep uit het programma:

‘Help Harry’
Kinderen kunnen in de huid kruipen van Harry, een facilitair medewerker van Isala. Hoeveel schone uniformen dragen alle dokters van Isala gedurende een hele week?

Poppenpoli
Met een zieke pop of beer kunnen kinderen terecht bij onze poppendokters. Zij houden op de open dag spreekuur op de poppenpoli. Bij binnenkomst op de open dag kan er een afspraak gemaakt worden bij één van de dokters aan de balie van de poppenpoli. De poppenpoli is geschikt voor kinderen van ongeveer drie tot twaalf jaar.

Proeverij ziekenhuismaaltijden
Goede voeding met de juiste voedingsstoffen speelt een belangrijke rol in het snelle herstel van patiënten en om ondervoeding te voorkomen. Bezoekers kunnen de variaties van onze ziekenhuismaaltijden ontdekken en onze eiwit verrijkte snacks proeven.

PEC Zwolle
Medewerkers van voetbalclub PEC Zwolle zijn aanwezig. Bezoekers kunnen kennismaken met de sport ‘Walking football’, een vorm van voetbal waarbij de spelers niet mogen rennen. Een leuk alternatief voor ouderen die vanwege fysieke beperkingen niet meer mee kunnen doen aan het traditionele voetbal, maar wel graag een balletje willen trappen en zo dus in beweging blijven. Samen met medewerkers van PEC Zwolle kunnen belangstellenden met elkaar de strijd aan gaan!

Vooruit met de stappenteller
Bewegen is gezond en vooral ook leuk om te doen. Tijdens de route van de open dag zetten bezoekers behoorlijk wat stappen. Wij hebben de route alvast gelopen en onze stappen geteld. Bezoekers mogen dat ook gaan doen, door een digitale stappenteller op de eigen mobiele telefoon te installeren. Bij binnenkomst op de open dag kan de stappenteller aangezet worden en aan het eind van de route kan de bezoeker kijken hoeveel stappen hij heeft gezet!

Lees ook: