Open dag biologische boerderij maatschap Hoeve-Coster

Foto: Maatschap Hoeve-Coster

Op D.V. zaterdag 16 juni 2018 heeft Maatschap Hoeve-Coster een open dag van hun biologische boerderij aan de Molenhoeksweg 1 in Rouveen. Ze doen mee met ‘Lekker naar de BioBoer 2018’, een project van Bionext.

Zij willen er graag over vertellen en hun mooie beroep boer zijn, en de dieren op hun bedrijf laten zien. Hoe zij zorg mogen dragen voor duurzaam voedsel: “Graag nemen we jullie mee in het bewust worden wat daar voor nodig is. Hoe wij rentmeester mogen zijn van ons land, erf en natuur. Tot ziens!”.

“Op ons melkveebedrijf melken we 70 MRIJ-koeien. Wij kozen niet voor dit ras vanwege de maximale productie, maar omdat het een duurzame koe is die bovendien tot een zeldzaam ras behoort. Dit soort koeien liep jaren geleden al in de weides rond de Maas, Rijn en IJssel”.

“In het Rouveense weidegebied werken we biologisch. Dat kun je zelfs zien aan ons land. Natuurlijk groeit er gras, maar daartussen is er ook veel ruimte voor klaver, paardenbloemen, zuring en allerlei soorten kruiden. Dit is goed voor onze koeien en je proeft het zelfs in de kaas! Wij doen graag wat extra voor de natuur. Lees verder…

Het bedrijf laat regelmatig een koe slachten. Het vlees daarvan is dan in porties van 10, 15 of 30 kilo te koop.

Lees ook: