Dagboottocht met De Zonnebloem gaat dit jaar naar Urk

Foto: Jan Figeland

Op donderdag 5 september 2019 worden deelnemers/gasten (die bij de doelgroep behoren) vanaf 9.00 uur verwacht bij de Scaniahaven aan de Russenweg 18 in Zwolle. Het is daar vrij parkeren. Dus met eigen vervoer naar en van Zwolle.

Vandaar wordt er heen en terug gevaren naar Urk. Deze jaarlijkse dagboottocht wordt georganiseerd door Jintie Stegeman-Mussche. Ze gaat het dit jaar doen in samenwerking met “de Zonnebloem”, afdeling Staphorst. Welke doelgroep is hiervoor in beeld? De Zonnebloem is er voor iedereen met een lichamelijke beperking.

Dat betekent dat de lichamelijke beperking het eerste criterium is voor de doelgroep. In de praktijk zijn het vaak de mensen die daardoor in een sociaal isolement zitten of dreigen te raken, die het meest gebruik maken van de diensten van De Zonnebloem. Een sociaal isolement (of eenzaamheid) is echter geen vereiste om je als deelnemer aan te sluiten.

Er wordt gevaren met de “Nirvana”, een mooi schip voor groepen met een rolstoellift en een invalidetoilet. Er is airconditioning aan boord met een zonnedek welke niet overdekt is. Tevens is een verpleegkundige aan boord. Zorg wel voor de nodige medicatie. Bij ziekenhuisopname krijgt u het betaalde bedrag terug.

Opgeven voor deze dagboottocht kan bij Femmie Bovenhuis (464510), Jintie Stegeman-Mussche (462867), Henk Dozeman (461620) en Jan Figeland (463259) en wel voor 30 augustus. De kosten bedragen 35 euro per persoon. Dit is inclusief 2x koffie/thee en cake, een drankje en hapje, een 3 gangen diner, weer een koffie/thee met een bonbon en dan nog een drankje met een hapje.

Deze dagboottocht wordt mede mogelijk gemaakt door onder meer: Stichting Kruiswerk Staphorst, Aannemersbedrijf Dons en Troost, Glasservice Timmerman, Meesters Tweewielers en De Reest Multimedia.

Lees ook: Boottocht Noordwest Overijssel langs Zwartewatersteden