Boottocht Noordwest Overijssel langs Zwartewatersteden

Foto: Marrie Figeland

De Zonnebloem afdeling Staphorst heeft op vrijdag 18 mei 2018 met 29 deelnemers en één vrijwilliger deelgenomen aan een rondvaart georganiseerd door De Zonnebloem regio Noordwest Overijssel. Vanuit Zwartsluis ging het richting Zwolle, Kampen, Genemuiden met Zwartsluis weer als eindpunt.

De regio Noord West Overijssel is onderdeel van de Zonnebloem en ondersteunt zeven plaatselijke afdelingen. Een verslag door Marrie Figeland.

We vertrokken om 10.00 uur vanaf de Havendijk te Zwartsluis richting Zwolle nadat een ieder was gearriveerd en een plaatsje had gevonden op de prachtige boot “de Nirvana” van rederij Celjo welke van alle gemakken was voorzien.

Een ieder heeft genoten van een zes en een half uur durende rondvaart langs steden en dorpjes, onder bruggen en door sluizen. Dit alles onder gunstige weersomstandigheden. Onder het genot van de nodige koffie, thee, hapjes en drankjes.

Rond twaalf uur waren de tafels gedekt door vrijwilligers en het eten werd opgediend wat er goed verzorgd uitzag en natuurlijk ook goed smaakte. Na het eten werd een gedicht opgedragen en een Zonnebloem lied gezongen. De boot voer ondertussen rustig door.

Het bovendek was zowel met de trap als met een lift bereikbaar maar daar werd geen gebruik van gemaakt omdat het zonnetje liet afweten en dus behoorlijk fris was. Enkele deelnemers waagden zich even op het achterdek om een frisse neus te halen.

De kapitein van de boot wees ons ondertussen op enkele bezienswaardigheden. Na het verlaten van de rondvaartboot “de Nirvana” heeft een ieder de terugreis aanvaard. Aan de vernomen reacties is het een fantastische dag geweest.

Lees ook: