Rineke Heij: `Durft u over het levenseinde na te denken?`

Foto: Way of Life - NPV Jongeren

U wordt van harte uitgenodigd door RST Zorgverleners voor de lezing op D.V. 28 november 2016 om 19:30 uur. Deze avond heeft als thema ‘ Nadenken over het levenseinde’. Er is live mee te luisteren (audio).

Het levenseinde, daar praat u liever nog niet over of u denkt er liever nog niet aan. Maar is dat zo verstandig? Is het niet beter om wel op tijd na te denken? Of, misschien wilt u wel over uw sterven praten, maar zijn er allerlei omstandigheden waardoor u hier niet toe komt. Ook de praktijk kan moeilijk zijn: wat moet u bijvoorbeeld regelen, en voor welke keuzemomenten komt u mogelijk te staan?

We hopen op een fijne, leerzame  avond met elkaar. Bent u er ook?

Rineke Heij werkt bij de NPV op de afdeling Advies & Toerusting. In haar werk adviseert zij mensen bij moeilijke medisch-ethische keuzes. In de lezing zal zij u enerzijds vertellen waarom het belangrijk is om op tijd over het levenseinde na te denken. Anderzijds waarom dat niet makkelijk is. Vervolgens zal er nagedacht worden hoe je hierin wel tot keuzes kunt komen. Waarin kun je keuzes maken? En mag je die keuzes zomaar maken? Wat betekent het maken van keuzes in hele concrete situaties? Concrete situaties als ‘hoe moet ik aankijken tegen het gebruik van morfine in de laatste levensfase?’

Kortom, een moeilijk thema! En naast bovenstaande vragen zijn er nog vele andere te benoemen. Deze avond krijgt u hier meer over te horen en u krijgt de gelegenheid uw eigen vragen hierover te stellen.

U bent van harte welkom. Vanaf 19:15 staat de koffie klaar in het leergebouw van de Hersteld Hervormde Gemeente, Kerklaan 1 te Staphorst. Om 19:30 wordt de avond geopend met een korte meditatie. Voor de pauze wordt de lezing gehouden. Erna is er gelegenheid om uw vragen te stellen.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen