Verslag opname Adullam-cd met Herman Coster en Christian Mussche

Een verslag van de opname Adullam-cd met Herman Coster en Christian Mussche op 13 juni 2015: Om kwart over zeven stonden we op de parkeerplaats bij de kerk in Wildervank.

De hoofdorganist was er rond half 8 om voor ons de deur open te doen, en informatie te geven over het Walcker-orgel. Onze registrant Wouter Scherpenisse was tevens onze chauffeur.

Christian had alle registraties al uitgezocht op de donderdag voor de opname. Herman moest dit nog op de zaterdagochtend doen. Maar het is allemaal gelukt. Daarna heeft Christian nog even ingespeeld.

De tongwerken, welke voorin het orgel staan, zijn nog even gestemd. Dit was wel nodig omdat er enkele pijpen nog best naast stonden. Om 9 uur begonnen we met een bak koffie. Na 20 minuten gezeten te hebben zijn we gestart. Eerst een soundcheck.

Toen dat allemaal gebeurd was begon het ‘echte werk’. We hadden afgesproken dat we steeds 2 stukken opnamen en daarna de ander weer 2 enzovoorts. In totaal zijn er 12 werken van Nederlandse componisten opgenomen. 6 per persoon.

Herman begon met psalm 143 van zijn leermeester Harm Hoeve. Hierna een werk van de Urker organist Minne Veldman. Vervolgens Christian met werken van André de Jager en Feike Asma. Vervolgens speelden we nog stukken van Zwart, Mans, Propitius en nog enkelen.

Onder de opname hadden we nog last van trillende pijpen van de Contrabass 16’ op het pedaal. Dit register is daarna in de zachtere stukken zo veel mogelijk ontweken. Nadat alle werken opgenomen waren zat het er voor ons die dag op. Het was toen ongeveer 12:45 uur.

Hierna konden we weer huiswaarts. Nu rest het afwerken van de opname en alle andere activiteiten rondom de cd nog. Om zeker van een cd (€10) te zijn kunt u nog voor D.V. 26 juni een mail sturen naar: [email protected].

Lees ook: