Staphorster jongens gaan spelen op Walcker-orgel in Wildervank

Foto: Wim de Olde

Herman Coster (1997) en Christian Mussche (1997) uit Staphorst hopen morgen een orgel-cd op te nemen in de Grote Kerk van Wildervank in Groningen.

Hierbij een impressie van het schitterde Walcker-orgel:

dispositie-orgel

De opbrengst van de muzikale actie van deze jonge organisten is volledig bestemd voor de reformatorische stichting Adullam. Adullam is een reformatorische stichting die werkzaam is in de gehandicaptenzorg. Zij hebben dependances door het hele land. In Staphorst: Horstheim, Schoonsterheim,  Lindenheim, De Lindenhof, Samenzó en De Horstenaar.

De bouwer van het fraaie laat-romantische orgel in de Grote Kerk te Wildervank was E. F. Walcker. Een -misschien wel bekender- ander instrument van Walcker hangt in de Martinikerk te Doesburg. Het orgel in Wildervank is echter enkele malen kleiner, maar is qua klank niet minder. De cd zal bestaan uit koraalbewerkingen van zeer diverse componisten.

Meer informatie over het orgel. Herman Coster ontvangt tegenwoordig orgellessen van Harm Hoeve, welbekend organist uit Rouveen. Van hem wordt zijn bewerking over psalm 143 op cd gezet. Christian Mussche krijgt de orgellessen van Wouter Scherpenisse, kerkorganist van de Hersteld Hervormde gemeente te Nieuwleusen (Rehoboth).

Het eerste werk wat gespeeld gaat worden is misschien wel het bekendste werk van Feike Asma, namelijk de liedbewerking over ‘Komt als kind’ren van het Licht’. Ook wordt een helder, luchtig trio over ‘Alle roem is uitgesloten’ van André van Vliet gespeeld. Daarnaast nog werken van Jan Zwart, André de Jager, John Propitius (psalm 121) en nog een aantal andere componisten.

Met de aankoop steunt u niet hen, maar het dankbare werk van de stichting Adullam. De cd kost slechts €10,00. Bezorging in de gemeente Staphorst is gratis, elders € 3,00 verzendkosten. Wilt u deze twee jonge organisten helpen met de verkoop? Stuur dan een e-mail naar het volgende e-mailadres. Ook bestellen kan via dit e-mailadres: [email protected]. Verwachte levering: juli/augustus.

Lees ook: