Uit duizend monden klinken psalmen in Grote Kerk van Hasselt

Maar liefst duizend liefhebbers waren zaterdagavond 7 februari 2015 afgekomen op de jaarlijkse Psalmavond met bovenstem die plaatsvond in de Grote Kerk van Hasselt.

De muzikale avond was een initiatief van de Stichting Evangelisatie Canada. Voor de achtste keer vond de happening plaats. De opkomst van zaterdagavond 7 februari 2015 was een hoogtepunt voor de organisatie. Nooit eerder was het zo druk. Vooral in behoudende kring is de Psalmzangavond erg geliefd.

Organist Roelof Mulder (29) uit Staphorst is altijd de vaste organist van deze Psalmzangavonden. Hij begeleidt de psalmen, niet-ritmisch. Mulder is ook organist van de Grote Kerk in zijn woonplaats. Lof- en bedepsalmen wisselden elkaar af. Het monumentale Rudolf Knol-orgel werd in de juich en huilstemming gehoord.

Panfluitist Leon Koppelman uit Vriezenveen verleent elk jaar medewerking. Hij was er ook nu weer bij. Dominee W. Roos verzorgde de meditatie. De duizend bezoekers staan ook op de cd die zaterdag werd opgenomen. De massale samenzang klonk goed in de kerk die bekendstaat om zijn fraaie akoestiek.

Het is de vierde plaat die wordt gemaakt van de Psalmzangavonden. Daarop staan dan psalm 35: 13: ‘Laat vromen, juichend t’ allen tijd’, om mijn gerechtigheid verblijd, dien lust, dien ijver nooit bedwingen; maar zeggen, onder ‘t vrolijk zingen: verheerlijkt zij de hoogste God’, maar ook psalm 119: 85 O Heer’, sla toch op mijn geschrei Uw oog; wil naar Uw woord mijn geest verstandig maken; zie gunstig op mij neder van omhoog’. Verder: de psalmen 21, 89 en 36.

De stichting Evangelisatie Canada heeft als doel het verlenen van steun aan gemeenten, instellingen en scholen als het gaat om de verspreiding van Gods Woord, met name in Noord-Amerika. De stichting ondersteund het werk van ds. Meine Veldman te Montreal (Quebec, Canada): Hier zijn adres in deze grote Franstalige stad.

De Psalmzangavond is altijd vrij toegankelijk, wel is er een collecte voor de stichting. De Grote Kerk van Hasselt is alweer gereserveerd voor volgend jaar. De Psalmzangavond vindt dan plaats op zaterdag 6 februari 2016. De cd is te bestellen via [email protected]. Hij kost 15 euro. De opbrengst gaat naar de Stichting Evangelisatie Canada.