Huls en Kragt 25 jaar lid Christelijk Mannenkoor Staphorst

Foto: Jaco Hoeve Fotografie

Het ‘Christelijk Mannenkoor Staphorst’ huldigde woensdag twee leden vanwege hun 25-jarig koorlidmaatschap. Berend Huls en Jan Kragt kregen tijdens de ledenvergadering door de voorzitter de zilveren g-sleutel opgespeld. Het tweetal kreeg verder een oorkonde van de Koninklijke Christelijke Zangersbond overhandigd.

Het ‘Christelijk Mannenkoor Staphorst’ heeft een gezonde financiële basis en presenteerde zich het afgelopen jaar als een bijzonder actieve vereniging. De mannen traden dertien maal op tijdens een concert.

Voor het komende jaar is de concertagenda eveneens rijk gevuld. Het eerstvolgende concert is op zaterdag 17 maart in het Friese Damwoude. En op de avond van Stille Zaterdag zingt het koor tijdens de Passie- en Paaszang in de Grote Kerk van Hasselt.

Vrijdag 27 april is er het traditionele Oranjeconcert in Rouveen (met Harm Hoeve, Jorrit Woudt en Duo Friends). Zaterdag 5 mei reizen de mannen naar het Zeeuwse Kapelle, waar het ‘Christelijk Mannenkoor Staphorst’ en mannenkoor ‘De Lofzang’ uit Goes een bevrijdingsconcert verzorgen.

Het ‘Christelijk Mannenkoor Staphorst’ nadert z’n vijftigste verjaardag. Ter gelegenheid daarvan wordt eind september een jubileum-cd opgenomen in de Grote Kerk van Hasselt. Deze geluidsdrager, waarvan de liederen door de koorleden zijn uitgekozen, wordt gepresenteerd tijdens een feestelijk concert op zaterdag 23 februari 2019.

Lees ook: