Drie Kerstconcerten met Christelijk Mannenkoor Staphorst

Foto: Jaco Hoeve Fotografie

Het Christelijk Mannenkoor Staphorst maakt zich op voor drie kerstconcerten in de regio. De eerste vindt zaterdagavond 16 december plaats in de Grote Kerk van Dalfsen.

Op vrijdag 22 december volgt er een concert in De Voorhof in Nieuwleusen (foto’s). De serie wordt een dag later afgesloten met een optreden in De Levensbron te Rouveen (foto’s).

Tijdens alle drie de avonden is er een gevarieerd programma met volop ruimte voor samenzang van bekende kerstliederen. De koor- en samenzang zal tijdens de concerten worden afgewisseld met instrumentale intermezzo’s van de begeleidende musici.

In de Grote Kerk van Dalfsen wordt zaterdag 16 december een kerstsamenzangavond georganiseerd voor iedereen die van zingen en koormuziek houdt. De avond begint om 20.00 uur en de kerk is open om 19.15 uur. Het Christelijk Mannenkoor Staphorst, onder leiding van Peter Bos, zal deze avond de centrale rol vervullen. Verder werken mee: Gert Pannenkoek (bariton), Ad Snijder (trompet), Wilco Veldkamp (piano) en Sander van den Houten (orgel).

Vrijdagavond 22 december geeft het Christelijk Mannenkoor Staphorst het jaarlijkse kerstconcert in De Voorhof te Nieuwleusen. Hier werken vader en zoon Magré mee. Ze bespelen respectievelijk het orgel en de piano. Beide musici staan garant voor een indrukwekkend kerstduet. In Nieuwleusen is ook de violist Chloë Elsenaar van de partij. Het concert begint om 20.00 uur en vanaf 19.45 uur is er samenzang van kerstliederen.

Zaterdag 23 december, om 19.30 uur, volgt het slotconcert in De Levensbron in Rouveen. Ook dan is er vooraf én tijdens het programma samenzang van kerstliederen. In Rouveen werkt de hoornist Pier de Jong mee. Johan Bredewout bespeelt de vleugel en Jorrit Woudt begeleidt het koor en de samenzang op het orgel.

Lees ook: