Vloggers vragen mensen of ze weten wat een ´kech´ is

Foto: Youtube Ponkers

Op het parkeerterrein bij Boni Supermarkt en Verscentrum Staphorst waren onlangs de drie vloggers van ‘Ponkers’. Ze vroegen aan diverse mensen of ze de betekenis van het woord ‘kech’ wisten. Diegene die het wist te zeggen, kreeg meteen 10 euro contant.

Het woord ‘kech’ is bekend geworden door rapper Boef. Boef is de artiestennaam van Sofiane Boussaadia. Hij is een Nederlandstalige rapper en vlogger met de Franse nationaliteit. In een Snapchat-filmpje noemde rapper Boef drie vrouwen die hem een lift aanboden op Nieuwjaarsdag ‘kechs’, straattaal voor ‘hoeren’. Daar was landelijke ophef over.

Ponkers is in 2013 opgezet door verschillende Youtubers. Op 20 september van dat jaar kwam de eerste video online. Inmiddels bestaat deze groep uit Marthijn Van Steinvoorn, Jesper Kleynen en Noah Zeeuw. Ze publiceren wekelijks een of meer video’s waarin ze de mensen de gekste vragen stellen. Ze hebben op dit moment 478.437 abonnees op Youtube.

Noah: “mede oprichter en de praatjesmaker van Ponkers, voor een geintje of een brutale actie kan je me altijd wakker maken!”.  Jesper: “de stem van TIEN en ik ben ook een echte Ponker sinds 2015.” Marthijn: “Al van kinds af aan een passie voor camera’s. Voor jullie wil ik samen met die andere malloten de tofste video’s maken!”. Deze keer bijgestaan door Anouar Alharthe.

Lees ook: