Promotieteam fietsverlichting `Light it up!` in de vrieskou

Foto: Harm Brand

Het ‘Light it up!’-promotieteam staat vanavond vanaf 20.00 tot 23.00 uur aan de Oude Rijksweg ter hoogte van One 2 Eat – Eetcafé De Japperij. In de vrieskou, ze zijn met z’n drieën, om de beurt binnen opwarmen.

Update: Het team heeft met ongeveer 120 fietsers gesproken. Er is door alle fietsers positief gereageerd op deze actie. (einde update). Tijdens de actie voert het team gesprekken met fietsers over het belang van goede verlichting. Is de verlichting kapot en hebben ze zelf geen vervangende verlichting mee? Dan worden ter plekke nieuwe lampjes aangeboden.

De gemeente Staphorst vindt het belangrijk dat er veilig door het donker wordt gefietst. Daarom komt de fietsverlichtingscampagne ‘Light it up!’ van Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland naar Staphorst op vrijdagavond 1 december. Het niet beschikken over werkende fietsverlichting leidt tot gevaarlijke situaties.

it onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting. Gelukkig zien steeds meer mensen dit in en zorgen zij voor werkende verlichting. De campagne richt zich voornamelijk op jongeren, omdat deze doelgroep het vaakst hun verlichting niet op orde heeft.

In totaal worden circa veertig acties uitgevoerd in Overijssel en Gelderland, waarmee naar verwachting zo’n 8.000 fietsers voorzien worden van fietslampjes. De campagne wordt georganiseerd door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland in samenwerking met diverse gemeenten in Overijssel en Gelderland. De campagne duurt nog tot midden december.

Lees ook: