`Varssies en vertellegies` op koffieochtend De Zonnebloem

Foto: Jan Figeland

Donderdag 14 september 2017 heeft de Zonnebloem, afdeling Staphorst een koffieochtend voor de gasten georganiseerd. Deze werd gehouden in het Dienstencentrum te Staphorst. Er waren deze morgen ruim 40 personen aanwezig.

De gasten, sommigen gehaald door vrijwilligers waren weer ruim op tijd aanwezig. Andere vrijwilligers waren druk bezig om hapjes en drankjes klaar te maken/zetten, weer anderen hebben een bloemetje op tafel gezet. Femmie Bovenhuis (bestuurslid activiteiten) opende de ochtend rond 10 uur nadat een ieder van een kop koffie/thee met een versnapering was voorzien.

Tijdens de koffie, drankjes en hapjes werden we vermaakt door mevrouw Henny Kuijer. Zij verzorgt in de wijde omgeving presentaties in de streektaal “mit varssies en vertellegies”, zoals zij het zelf omschrijft. Bij deze presentaties zingt zij ook enkele, veelal door haar zelf geschreven liedjes, waarbij zij zichzelf begeleidt op de gitaar. Zij liet ons “lachen om de dagelijkse dingen”.

De ochtend werd door Femmie Bovenhuis afgesloten en gasten en vrijwilligers konden terug zien op een geslaagde ochtend. De Zonnebloem die zich inzet voor mensen met een fysieke beperking door leeftijd, ziekte of handicap, probeert door het organiseren van activiteiten, de eenzaamheid van mensen te voorkomen.

Lees ook: