De Zonnebloem bezoekt Zandschulpturen in Garderen

Foto: Jan Figeland

Dinsdag 29 augustus 2017 is afdeling Staphorst van De Zonnebloem met zo’n 20 personen naar de Zandsculpturen in Garderen geweest. Een verslag van Jan Figeland:

‘We vertrokken met de gasten rond half tien vanuit de Berghorst met auto’s van vrijwilligers richting Garderen. Bij aankomst hebben we met z’n allen eerst koffie/thee gedronken met een heerlijk gebakje erbij naar eigen keuze. Daarna gingen we op zoek naar de Zandsculpturen.

Wie altijd zandkastelen maakte met emmer en schep, hebben zich verbaasd over de prachtige bouwwerken. Professionele kunstenaars hebben schitterende sculpturen gemaakt die zelfs tegen een regenbui bestand zijn. De thema’s dit jaar zijn o.a. Veluwse Kastelen, uitvindingen van de zee, Koninklijk Huis en De Gouden Eeuw.

De gasten en vrijwilligers hebben de ogen uitgekeken, genoten van de werken. Bijzonder om te zien. Rond de middag zijn we op zoek gegaan naar een hapje en een drankje en daarna weer op pad om de rest te bezichtigen als ook de Beeldentuin.

Na dit gebeuren zijn we rond half vijf weer vertrokken richting Staphorst langs een prachtige binnendoor route welke rond zes uur eindigde bij een restaurant waar we afsloten met een etentje welke een ieder goed deed smaken. Het was allemaal de moeite waard ondanks de wat hoge temperatuur, eigenlijk prachtig weer.

Het doel was (en hopelijk zijn we, en dan met name Jintie Stegeman, vrijwilliger en Arina Compagner, bestuurslid bezoekwerk, daarin geslaagd) om de gasten een leuke dag te bezorgen. De Zonnebloem is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het welzijn van mensen met een fysieke beperking door leeftijd, ziekte of handicap.

Lees ook: