Gasten werpen blikken in Blikmuseum te Koekange

Woensdag 3 mei 2017 is de Zonnebloem afdeling Staphorst met dertig personen naar een blikmuseum geweest. Ze vertrokken met de gasten rond 14.00 uur vanuit de Berghorst, met de bus van de Berghorst en auto’s van vrijwilligers richting Koekange.

Het blikmuseum gelegen aan de Prinsesseweg 8 te Koekange heeft een uitnodigende uitstraling en een warme sfeer met een prachtige ligging. Bij binnenkomst in de ontvangstruimte werden de gasten en vrijwilligers getrakteerd op koffie-thee en een heerlijke zelfgebakken koek.

Na dit heerlijke gebeuren werd een prachtig smaakvol verhaal verteld over een aantal blikken als bijvoorbeeld de Huifkar sigaren doos/blik welke een rijke traditie heeft sinds 1896. De Huifkar sigaren werden gerookt door Koningen en Tsaren. Ook kregen ze een opvouwbaar blik te zien met daarna nog meer bijzondere exemplaren.

Na de prachtige verhalen waren ze aan een tweede kop koffie-thee toe en ook deze deed een ieder zich ook goed smaken. Daarna werd met allen het museum bekeken. Meer dan 3000 blikken waren er te zien, prachtige exemplaren waren er te bewonderen. Vragen konden gesteld worden. Het was de moeite waard.

Zo rond vijf uur zijn ze weer richting Staphorst gereden. Het doel was om de gasten een leuke middag te bezorgen. Hopelijk zijn ze daarin geslaagd. De Zonnebloem is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het welzijn van mensen met een fysieke beperking door leeftijd, ziekte of handicap.

Lees ook:

gallery
22061
Gasten werpen blikken in Blikmuseum
Woensdag 3 mei 2017 is de Zonnebloem afdeling Staphorst met dertig personen naar een blikmuseum
https://staphorst.nieuws.nl/entertainment/22061/gasten-werpen-blikken-blikmuseum-koekange/
2017-05-03T22:19:46+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2017/05/03221112/DSC02463.jpg
de-wolden, zonnebloem
Entertainment