Samen aan tafel in d` Olde Skoele tegen de eenzaamheid

Foto: Pixabay

Maandagavond 25 september kunnen alle inwoners van Staphorst, IJhorst en Rouveen komen eten bij d’ Olde Skoele in Rouveen. Vanaf 17.30 uur kan men binnenlopen, om 18.30 uur begint de maaltijd.

Stichting Welzijn Staphorst (SWS) organiseert deze ‘aanschuiftafel’ in het kader van de week tegen de eenzaamheid. Iedereen is welkom, het is voor alle leeftijden en voor alle inwoners van de gemeente Staphorst. Voor 5 euro kan men gebruik maken van een volledige maaltijd in buffetvorm, bereid door de koks van d’ Olde Skoele. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via de website van SWS of via 0522-465143 of [email protected].

Margje Ponstein van SWS legt uit: ‘we willen als welzijnsorganisatie graag aandacht besteden aan het thema eenzaamheid. We hebben niet de illusie dat alle eenzame inwoners naar d’ Olde Skoele komen om samen te gaan eten maar we willen door middel van deze activiteit wel het thema onder de aandacht brengen.’ De aanschuiftafel is niet specifiek bedoeld voor alleenstaande of eenzame inwoners maar voor elke inwoner die het gezellig vindt om samen met anderen te eten voor een leuke prijs.

‘Door alleen het organiseren van activiteiten lossen we eenzaamheid niet op en door deze aanschuiftafel is het thema eenzaamheid niet opeens een hot item. We willen graag iets organiseren rondom deze week en tegelijkertijd zijn we benieuwd of dit aanslaat’ legt Margje uit. SWS organiseert namelijk in alle drie kernen al ‘samen eten’ maar dat is in de middag. ‘We zien dat dat een succes is, vooral bij de ouderen, en zijn benieuwd of er ook interesse is voor de avondmaaltijd, waarbij je ook na je werk kunt aanschuiven’.

Margje belooft dat het een vervolg krijgt als het een succes wordt. ‘Juist omdat we er zijn voor iedereen vanaf 24 jaar zou ik het geweldig vinden om dit vaker te doen. Een mooie mix van inwoners die samen eet, jong en oud samen aan tafel, dat zou prachtig zijn.’

Lees ook: