Verongelukte verloskundige uit Rouveen was in verwachting

Foto: Uitsnede Facebook profielfoto

Het verdriet en de verslagenheid in Rouveen en Staphorst na het overlijden van Karin Post-Douma en haar ongeboren kind door een tragisch auto-ongeluk is groot.

Al snel na het bericht over het ongeluk waren er geruchten dat ze in verwachting zou zijn. Inderdaad was ze zwanger van haar derde kind. Hun andere twee nog jonge kinderen logeerden ondertussen bij opa en oma. Het paar heeft veel familie en vrienden in Rouveen wat ruim 3000 inwoners telt.

De kerkelijke gemeente is diep geschokt door het zo plotselinge overlijden: ‘Dit raakt ons allen en in het bijzonder Martin, Sara, Tygo en beide families Douma en Post. We bidden om kracht, troost en bemoediging voor hen en allen die nauw met hen zijn verbonden’, aldus de verklaring.

De afgelopen dagen is er ’s avonds ook gelegenheid geweest voor herdenking en bezinning; ‘om samen te zijn en met elkaar stil te zijn, een lied te zingen en te bidden’. In een zaal van de kerk was er de mogelijkheid om iets te schrijven in een herinneringsboek. Voor de kinderen om een tekening te maken.

De collega’s van de verloskundigenpraktijk waarin zij werkte zijn verbijsterd en verslagen. ‘Zij was voor ons een zeer fijne collega: een betrokken, gedreven en deskundige verloskundige met hart voor haar cliënten’. ‘We zullen een weg moeten vinden voor de verwerking en invulling voor de komende tijd’.

Per 1 september 2011 had zij deze verloskundigenpraktijk overgenomen. Later runde ze deze praktijk met een collega-verloskundige in een maatschap. Op de praktijk is er ruimte om medeleven te betuigen door het tekenen van het condoleanceregister. Dit kan tijdens spreekuurtijden.

Het bestuur van Volleybalvereniging Rouveen heeft besloten om alle trainingen en wedstrijden tot na de uitvaart te annuleren. Voorzitter André van Dijk: ‘Karin was bestuurslid, speelster van D3, dochter en zus van onze verenigingsleden Theo, Ina en Jolanda’. Daarna kijken ze verder.

Ook voetbalvereniging SC Rouveen heeft, in afstemming en overleg met de KNVB, besloten om zaterdag alle thuis- en uitwedstrijden af te gelasten. Ook het kaboutervoetbal ging niet door. De wedstrijden in de zaal gingen wel door. Vanaf vier uur ’s middags was de voetbalkantine geopend om elkaar te ontmoeten.

Woensdagmorgen is er vanaf 10 uur nog gelegenheid tot condoleren. Daarna zal de uitvaart plaatsvinden vanuit het kerkgebouw van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt ‘De Levensbron’, Esdoornlaan 3 te Rouveen. Deze afscheidsdienst begint om 11 uur. Deze is hier ook terug te luisteren (audio).

Lees ook:

Dossier: