112

Verloskundige uit Rouveen verongelukt, haar man ongedeerd

Vrijdagmorgen 12 februari om kwart voor vijf is er een dodelijk ongeval gebeurd op de Rijksweg A28 ter hoogte van Harderwijk.

Een vrachtwagencombinatie schaarde en blokkeerde daarmee de snelweg richting Amersfoort. Een personenauto met daarin een echtpaar uit Rouveen kon de vrachtwagen, bestuurd door een 38-jarige man uit de gemeente Kampen, niet meer ontwijken. De auto is aan de bermkant volledig opengereten.

De 27-jarige vrouw -eigenaar van een verloskundigenbureau- is om het leven gekomen. Haar 34-jarige man is naar het ziekenhuis vervoerd, daar werd geconstateerd dat hij niet fysiek gewond is. Het paar zou, zonder de kinderen, samen even op wintersport. Het echtpaar heeft twee nog jonge kinderen.

‘Het ongeluk vond plaats op de trouwdag van het stel, dat zes jaar geleden elkaar het jawoord gaf. Ze hebben twee jonge kinderen die nu bij hun grootouders zijn. De twee verkeersslachtoffers zijn lid van de vrijgemaakte gereformeerde gemeente De Levensbron in Rouveen’. Lees meer…

De auto is precies tegen de afsluiter van de tankwagen geladen met kippenmest gereden. Daardoor stroomde de smurrie over de weg. De A28 tussen Harderwijk en Strand Horst was tot elf uur afgesloten in verband met opruimwerkzaamheden. Het verkeer werd lokaal omgeleid.

Lees ook:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen