Koor- en samenzang met `De Lofstem` en andere predikant

Foto: Christelijke Gemengde Zangvereniging de Lofstem uit Emst

Vanavond is er een koor- en samenzang als aanloop naar de zondag, georganiseerd door stichting Zingend naar de Zondag Staphorst (ZNDZ) in kerkgebouw De Bron, Churchilllaan 2 te Staphorst.

De avond vangt aan om 18.50 uur, maar de kerk is nu al open. De korte meditatie zou verzorgd worden door Ds. R. van Ommen uit Rouveen. Dat is echter de predikant van het gisteren door een dodelijk ongeval zwaar getroffen gezin. Daarom zal ds. P. (Pieter) van den Berg deze taak op zich nemen.

De stichting is blij dat ze het koor de “De Lofstem” uit Emst mag ontvangen. Dit koor is een vertrouwde gast en heeft vaker de koor- en samenzang avonden van ZNDZ Staphorst begeleid. “De Lofstem” is een Christelijk gemengd koor met ca. 85 leden uit Emst (Gelderland) en omgeving.

Het koor bestaat bijna 75 jaar en mag beschouwd worden als een klassieker onder de gemengde  Christelijke koren. Hun repertoire bestaat uit psalmbewerkingen, spirituals, opwekking en oratoria. Het koor staat onder leiding van dhr. Henk van der Maten.

Henk van der Maten verzorgt tevens de begeleiding op piano. Muzikale begeleiding op het orgel zal deze avond worden verzorgd door Ronald IJmker. De avond wordt gepresenteerd door Frouk Alice Weijs-Kroek. De entree bedraagt € 5-  per persoon (kinderen tot 12 jaar hebben vrije toegang).

Lees ook: