Samenzang met Jong Gemengd Koor Immanuël uit Urk

Jong Gemengd Koor Immanuël Urk o.l.v. Harm Hoeve
Foto: JGK Immanuël

De Stichting Zingend naar de Zondag organiseert op D.V. zaterdagavond 14 november aanstaande een koor- en samenzangavond met medewerking van het Jong Gemengd Koor Immanuël uit Urk.

Dit koor uit Urk staat onder leiding van de Rouvener musicus Harm Hoeve. Minne Veldman zal optreden als organist, terwijl Ronald IJmker piano zal spelen. De presentatie en de meditatie in verhaalvorm door Frouk Alice Weijs-Kroek. Aanvang: 18.50 uur.

Binnen het grote aanbod van koren op Urk, neemt het Jong Gemengd Koor ‘Immanuël’ een unieke plaats in. Het koor zingt overwegend Nederlandstalige geestelijke muziek, met af en toe een Duits- of Engelstalig gezang in het repertoire. Van traditionele psalmbewerkingen tot opwekkingsliederen. Van klassiek tot gospel. Het koor heeft, in haar ruim 35-jarig bestaan, een goede reputatie opgebouwd door haar frisse manier van zingen. Naast de veelvuldige optredens in binnen- en buitenland heeft het koor ook bekendheid gekregen door optredens voor radio en televisie. Maar ook door de verschillende CD’s die zijn uitgebracht.

Geschiedenis koor ‘Immanuël, God met ons’

Het koor Immanuël werd in 1980 opgericht onder de naam Jongerenkoor Asaf. Een clubje jongelui die graag wilden zingen, maar zich nog niet wilden aansluiten bij een traditioneel gemengd koor. Vier jaar lang werd er gerepeteerd in een kleine kerkzaal onder leiding van Mart Bolle. In 1984 werd de naam van het koor veranderd in Jongerenkoor Immanuël. Tevens kwam er een nieuwe dirigent, Jan Quintus Zwart. Onder leiding van deze dirigent, maar zeker ook door de inzet en het fanatisme van de leden groeide het koor tot grote hoogte.

In 1997 werd de dirigeerstok door Jan Quintus Zwart overgedragen aan de bekende organist en dirigent Harm Hoeve uit Rouveen, die nu op zijn bekende enthousiaste wijze het koor dirigeert. Dit prachtige koor is te gast bij ‘Zingend naar de Zondag’ in Staphorst op zaterdag 14 november in kerkgebouw De Bron Churchilllaan 2 te Staphorst. Aanvang: 18.50 uur. Kerk open om 18.15 uur. Entree: € 5,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar hebben vrije toegang.

Lees ook: