Westerparallelweg weer schoon maar nog wel afgesloten

In de nacht van 30 op 31 december werd het stukje Westerparallelweg bij Talen Recycling de hele nacht bewaakt. Dit in opdracht van de burgemeester van Staphorst, de heer Segers. De burgemeester gaat over openbare orde en veiligheid.

DSCN1438

De gemeente Staphorst had het resterende afval op de Westerparallelweg begin deze week verwijderd. Op 30 december was de straat schoon opgeleverd en vrijgegeven voor verkeer. Het is echter betwist gebied. De dure uitgebreide vergunning aan Talen zit nog steeds op zijn oude terrein.

Toen Talen 30 december merkte dat de gemeente toch de borden verwijderde en de weg weer vrij wilde geven, besloot hij de weg veer vol afval te storten. “De gemeente heeft nu beloofd dat ze de borden laten staan, als ze dat doen stort ik geen afval meer.”

Begin deze week lag er tussen de 400 en 500 ton afval op de weg. Dit is in opdracht van de gemeente Staphorst op oudejaarsdag 31 december weggehaald. De gemeente wil de kosten hiervan verhalen op de heer Talen. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door lokale bedrijven. Het gemeenschapsgeld blijft dus in de eigen gemeente.

De burgemeester en de heer Talen hebben afgesproken dat er geen afval meer op de weg wordt gegooid. Met het oog op de veiligheid en volksgezondheid blijft de weg voorlopig afgesloten van verkeer. De afsluiting zal worden verzegeld. Albert Talen is op 30 december aangehouden door de politie. Kort na de aanhouding werd hij weer op vrije voeten gesteld.

“Ik werd meegenomen naar het politiebureau, in de cel gezet en vijf tellen later mocht ik er weer uit. Ze namen me mee omdat ik illegaal afval had gestort op de weg. Toen ze me het politiebureau uitgooiden, vertelden ze me dat ze geen actie meer tegen me gaan ondernemen,” aldus ondernemer Albert Talen tegenover RTV Oost.

Die avond heeft Talen dus een gesprek met de burgemeester gehad. Ook kreeg hij mail van justitie. “Justitie trekt zich terug uit de zaak,” meldt de ondernemer. “De gemeente moet nu ook wel.”. Toch ligt de kwestie inmiddels bij de rechter. Op 18 januari dient het kort geding tussen de gemeente Staphorst en Talen Recycling.

Lees ook: