Huls Architecten ontwerpt kantoor als vroegere voerfabiek

Foto: Huls Architecten

BAM Infra in Nieuwleusen gaat uitbreiden. De naastgelegen voormalige voerfabriek aan de Den Hulst wordt omgetoverd tot een zogenaamd ‘BAM-huis’. Huls Architecten uit Staphorst tekende voor het ontwerp van het nieuwe pand.

Het ‘BAM-huis’ is ontworpen aan de hand van fotomateriaal uit het verleden. Het ontwerp vertelt de geschiedenis van het gebouw op deze plek. Hier stond vroeger het onderkomen van de Coöperatieve Landbouw Vereniging Nieuwleusen en Omstreken met veel leden uit de wijde regio. Door verhullende gevelbeplating was het gebouw jarenlang onherkenbaar.

De witte voersilo in het midden biedt straks plaats aan projectteams welke door de hoogte een fenomenaal uitzicht hebben over het Staphorster veld. Waar nu de hoofdentree gerealiseerd wordt, reden in vroeger tijden wagens onder de voersilo. Rechts daarvan vertelt het karakteristieke perron boven het souterrain dat men daar vroeger landbouwproducten kon laden en lossen.

Het bakstenen onderkomen met markant metselwerk biedt -samen met het naastgelegen pand- straks plaats aan circa 220 mensen. Het ontwerp laat oude tijden herleven in Nieuwleusen en geeft het oorspronkelijke beeld aan de Den Hulst terug. Een blikvanger langs de doorgaande provinciale weg (N377) richting het oosten (voor de locatie, zie onderstaand kaartje).

Lees ook: