School uit Nieuwleusen winnaar ontwerpwedstrijd Groen!

Gedeputeerde Hester Maij overhandigt cheque aan leerlingen van De Zaaier
Foto: Provincie Overijssel

CBS de Zaaier uit Nieuwleusen is met het Vleermuis Paradijs de winnaar geworden van de Groen! Groener! Groenst! ontwerpwedstrijd voor scholen in Overijssel. Een kinderjury bestaande uit kinderen uit heel Overijssel koos het beste idee.

De provincie Overijssel zorgt er voor dat het winnende ontwerp op een geschikte plek wordt uitgevoerd. Leerlingen van groep 7 en 8 van vijf basisscholen uit de provincie waren uitgedaagd om een ontwerp te maken voor een leefplek voor dieren die in hun eigen wijk, stad of dorp voorkomen. Zoals konijnen, vogels of egels.  De provincie Overijssel had deze ontwerpwedstrijd bedacht om kinderen meer bewust te maken van de natuur in hun eigen woonomgeving en hen zo te stimuleren om te spelen in het groen.

De spannende ontknoping onder leiding van host Julien Lubeek vond plaats in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer in Nijverdal. Behalve de ontwerpers van de vijf scholen, de kinderjury en enkele experts waren ook veel ouders en klasgenoten bij de finale aanwezig. De scholen die mee deden waren KBS De Vonder uit Borne, Kindcentrum Immanuël uit Steenwijkerwold, CBS de Zevenster uit Enschede, CBS De Zaaier uit Nieuwleusen en OBS De Werkschuit uit Zwolle.

Bewust van natuur

“Ik feliciteer op de eerste plaats de leerlingen van CBS de Zaaier. Jullie mogen trots zijn op deze prijs! Maar ik ben ook heel erg enthousiast over alle andere ontwerpen die ik vandaag gezien heb. Prachtig om te zien hoe de leerlingen van al die scholen zulke slimme, mooie en verrassende leefplekken voor dieren hebben bedacht. Wat ik daar heel erg mooi aan vind, is dat de kinderen zo bewust bezig zijn met de natuur, er op letten en er goed over nadenken.”

De leerlingen van de vijf scholen maakten hun ontwerp tijdens een speciaal lesprogramma waarbij ze door medewerkers van Landschap Overijssel begeleid werden.

Lees ook:

Dossier:

Reacties

article
17787
Winnaar van ontwerpwedstrijd Groen!
CBS de Zaaier uit Nieuwleusen is met het Vleermuis Paradijs de winnaar geworden van de
https://staphorst.nieuws.nl/regio/17787/school-nieuwleusen-winnaar-ontwerpwedstrijd-groen/
2016-11-17T10:26:18+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2016/11/17101323/Gedeputeerde-Hester-Maij-overhandigt-cheque-aan-leerlingen-van-De-Zaaier-e1479374077243.jpg
borne, enschede, hellendoorn, kinderen, nieuwleusen, provincie, scholen, steenwijkerland, zwolle
Regionaal