Verkoopdag Adullam-Horstheim 2017 druk bezocht

Door de regen was het bij de start niet meteen druk op de jaarlijkse verkoopdag van Adullam-Horstheim, maar terwijl de lucht opklaarde stroomde het publiek van twee kanten toe. Een deel kwam via de Kerklaan en het andere via de Gemeenteweg.

Een bewegwijzeringspaal met blankhouten pijlen wees met zwarte letters in diverse stijlen aan waar men wat kon vinden. De jaarlijkse markt telde op het oog wat meer kramen dan vorig jaar. De standplaatsen waren hier en daar anders. De jeugdbrandweer had nu een plek voor op het plein bij Horstheim.

Nieuw was de aanwezigheid van de Landelijke Stichting ter bevordering van de Staatkundig Gereformeerde Beginselen. Uitgever van het blad `In het Spoor` en allerlei brochures en heruitgaven. Twee bestuursleden van de genoemde stichting bemanden de kraam.

Opvallend was dat de deelnemers en bezoekers van Adullam op vele plaatsen ook actief meehielpen. De kinderboerderij Samenzó had een eigen stand. Deze maken zich op voor de Open Dag op woensdagmiddag 4 oktober; Werelddierendag.

Binnen in `De Leerkamer` konden kinderen knutselen. Tussen de middag kon hier gegeten worden. Een grote cilindervormige wasteil met soep kwam net aan de kook. De bemensing van de kramen werd in twee groepen genodigd tot de maaltijd in het verenigingsgebouw.

Etenswaar was ruim vertegenwoordigd, fruit en brood. Er was vers softijs te koop. Er werden pannekoeken en stroopwafels gebakken, evenals échte kibbeling vanuit Urk. Verder voor elk wat wils: boeken, kaarten, kleding, wasmiddel (thuisbezorgd), speelgoed, planten, en nog veel meer.

Alleen het springkussen stond er vanmorgen verlaten bij. In de naden met onluchtingsgaatjes siste het water alsof het kookte. Wellicht dat later op de dag, als het droog blijft ook dit speelattribuut betreden wordt. Tegen de middag brak de zon zelfs even door.

Lees ook: