Neusberen en vele andere dieren te zien bij Samenzó

Vandaag was het open dag bij kinderboerderij Samenzó van tien uur ’s morgens tot half vijf ‘s middags. Ondanks de regen kwamen er honderden mensen op af.

Beheerder Dick den Besten was tevreden over de belangstelling, hij gaf een korte uitleg over bepaald gedrag van de neusberen. Er werden frikadellen gebakken, er was wat te drinken. Lucel Visscher liep rond en bracht pakjes stroopwafels aan de man. De medewerkers zijn te herkennen aan felgroene shirtjes.

De ponykarren reden vanaf  één uur ‘s middags. De hele dag door konden er nestkastjes gemaakt worden. Er werden diverse schapen geschoren, het laatste schaap ging tegen vier uur onder het mes. Een pauw werd opgeschrikt door twee ballende jongens. Allemaal te zien in bovenstaande video en korte fotoserie.

Het jaarthema van Samenzó is; holenbroeders. Vogels, vleermuizen, zelfs vissen, neusberen en vele andere diersoorten maken gebruik van veilige holen in bomen, rotsen of in de grond. Kinderboerderij Samenzó is tijdens de zomervakantie overigens gesloten. Van zaterdag 30 juli tot en met maandag 15 augustus.

Op de website van de kinderboerderij staan ook eerdere fotoseries:

Lees ook: