Fietstocht Horstheim met luchtshow modelvliegtuigen

Evenals vorig jaar (309) waren er ruim driehonderd (303) deelnemers aan Horstheim (gezins)fietstocht. Het was een bewolkte middag met in het begin hier en daar een spatje regen, na vier uur overgaand in regelrechte regen. Velen hulden zich daarna in regenkleding.

Onderweg waren er diverse stops. De eerste aan de Beunteweg 2, bij de familie Kooiker. Daar was koffie en fris en tevens speelgelegenheid voor de kinderen. De tweede stop bij de familie Mulder aan de Evenboersweg 44 voor een gratis stuk fruit, aangeboden door een plaatselijke supermarkt. Hier ook een doorlopende vertoning van unieke natuurbeelden.

De derde stop was bij de familie Bloemert aan de Zwarteveenweg 5. In een naastliggend weiland een indrukwekkende show van en met gemotoriseerde modelvliegtuigen en -helikopters. Deze trokken veel bekijks, er waren enkele rijen stoelen opgesteld, velen bleven ook staande kijken naar de soms acrobatische toeren. Eén helicopter viel helaas al snel uit.

De start was bij DAC Horstheim, ook weer het eindpunt van de ongeveer 30 kilometer lange fietstocht. Daar was binnen een gratis consumptie voor de deelnemers, een diashow van de vorige keer (2015), en een verkooptafel met krentenbrood, krentenbollen en koeken van een plaatselijke warme bakker.

Buiten stond ‘de Urker Viskar’ met heerlijke warme vis, Een springkussen voor de kinderen stond er verlaten bij vanwege de regen.

Voor Jan Hattem, voorzitter van het Adullam comité Staphorst  was dit de laatste keer. Het comité is nog op zoek naar versterking en ook een nieuwe voorzitter. In het najaar wordt er een jaarlijkse verkoopdag gehouden en aan het eind van het jaar de bezorging van kerst- en nieuwjaarskaarten.

Lees ook: