Renovatie velden sportcomplex Noorderslag in volle gang

De komende weken wordt uitvoering gegeven aan de renovatie van twee natuurgrasvelden op het sportcomplex Het Noorderslag in Staphorst. Na renovatie van de velden twee, drie en vier in 2015 volgt nu fase 2.

 

Het werk wordt uitgevoerd door Vos Ruinerwold, het bedrijf dat ook het onderhoud van de velden heeft. Op 30 mei is gestart met het werk. Bij gunstige omstandigheden zijn de velden op 16 juni gereed. Veld 1 moet dan weer begin augustus bespeelbaar kunnen zijn.

Het hoofdveld 1 krijgt een nieuwe drainage, een automatische beregeningsinstallatie en een nieuwe toplaag met graszoden. Het jeugdveld 5 wordt opnieuw ingedeeld volgens de nieuwe normen van de KNVB. Er komen twee kleine pupillenveldjes naast elkaar, die ook gebruikt kunnen worden als één jeugdveld.

Om dit mogelijk te maken moeten enkele bomen en hagen worden gerooid en wordt de toplaag opnieuw opgebouwd en ingezaaid. Zodoende moeten de beide velden voor de komende vijftien jaar weer optimaal geschikt zijn voor voetbal en andere sportactiviteiten.

Contactpersoon namens de gemeente Staphorst is de heer Bob Boer, telefoonnummer (0522)467545.

Lees ook:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden