Vijfde thuiszege voor eerste voetbalteam van Staphorst

Er waren de nodige voorbereidingen getroffen om de wedstrijd Staphorst – SVZW doorgang te laten vinden. De vele regenval van de laatste tijd had het hoofdveld er niet beter op gemaakt. Een verslag door Johan Post.

Eerste helft
Iets over de klok van 14.30 uur liet scheidsrechter Ruperti aftrappen. In de beginfase was het Staphorst dat de lakens uitdeelde, maar naarmate het duel vorderde wist SCZV zich te herstellen en was minstens gelijkwaardig aan de gastheren. Met veel lopende mensen waren het de bezoekers die voor het nodige gevaar zorgden. Al gebied de eerlijkheid te zeggen dat SVZW haast geen enkele uitgespeelde kans wist te creëren. Dit in tegenstelling tot Staphorst. Een goede voorzet van Mark Schra werd niet goed beoordeeld door Ferdi ter Avest en Martijn Brakke. Namens SVZW kreeg Kevin Aman een mogelijkheid, echter hij knalde hard en onbesuisd over. Vooraf was de vrees dat met name over de zijkanten de ploeg uit Wierden voor gevaar zou zorgen. Na afloop kon niet anders dan worden geconcludeerd dat Staphorst zeer geconcentreerd had gespeeld en deze angel uit het spel had weten te halen. Frank van der Burg had aanvankelijk aanpassingsproblemen, maar naarmate de minuten verstreken beet Frank zich als een heuse pitbull vast in zijn directe tegenstander en speelde een puike wedstrijd. Dit mag trouwens van de hele ploeg worden gezegd. De opdrachten werden haast feilloos uitgevoerd en de ploeg bleef kaarsrecht overeind staan. Terwijl ze bij SVZW aan buitenspel dachten, werd Ferdi ter Avest de diepte ingestuurd. Zijn schot zou uiteindelijk geen doel treffen. Even later kreeg Staphorst een vrije trap op zo’n 25 meter van het vijandelijke doel te nemen. De bal werd breed gelegd op Ferdi ter Avest, die verwoestend uithaalde maar doelman Bjorn Nijsink op z’n weg vond. Weer enkele momenten later waren Ferdi ter Avest en Martijn Brakke betrokken bij een vloeiende aanval. Op het allerlaatste moment werd deze kans verijdeld door een Wierder voet. Vijf minuten voor de pauze kwam Staphorst verdiend op voorsprong. Een fantastische interceptie van de uitstekend spelende Dennis Rosink, kwam bij Ferdi ter Avest terecht. Die zette de turbo erop en leek om doelman Nijsink heen te gaan. Die restte niets anders dan de doorgebroken ter Avest binnen de beruchte lijnen onderuit te halen. De prima leidende scheidsrechter Ruperti kon niet anders doen dan de bal op de stip te leggen. Het sierde de leidsman dat hij de sluitpost liet staan, temeer omdat in soortgelijke gevallen keepers met rood van het veld worden gestuurd. Rob Mijnheer benutte de toegekende elfmetertrap feilloos en zetten hiermee de 1 – 0 op het scorebord. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft werd Rob Mijnheer onderuit gehaald binnen de zestien. Deze keer wilde arbiter Ruperti van niets weten en liet gewoon doorspelen. Met een 1 – 0 tussenstand zochten beide ploegen de warme kleedkamer op.

Vervolg van de wedstrijd
Na de hervatting speelde SVZW met meer druk naar voren. Ook het vervolg leverde weinig tot niets op. Het middenveld was volledig in handen van Staphorst. De achterste linie gaf niets weg en de voorwaartsen zorgden continue voor dreiging. Kortom de ploeg stak degelijk in elkaar. Uit een inworp verdubbelde Staphorst de voorsprong. Een ingooi werd niet goed beoordeeld door de achterhoede van SVZW. Ferdi ter Avest zei dank je wel en knalde de bal in de bovenhoek. Een opsteker van jewelste! Nu mocht het niet meer misgaan voor de brigade van Jan van Raalte. Evenals de eerste helft was Kevin Aman ook verantwoordelijk voor de grootste kans van de tweede helft. Geheel vrijstaand zag de linkeraanvaller geen kans om de bal achter René Oosterhof te koppen. SVZW dat toch al niet overloopt van het zelfvertrouwen leek zich neer te leggen bij een nederlaag. Toch ging het met opportunistisch spel op zoek naar de aansluitingtreffer. Wat ze ook probeerden, Staphorst gaf geen krimp. Ondertussen ging Staphorst nadrukkelijk op zoek naar een derde doelpunt, ter Avest en Brakke waren dichtbij. In de 90e minuut maakte Ferdi ter Avest met zijn tweede goal het feest helemaal compleet. Staphorst kon zich laten bedanken door de twaalfde man, terwijl SVZW gedesillusioneerd het veld verliet.

Nabeschouwing
Staphorst heeft vanmiddag op een kleine fase na laten zien dat ze goed in vorm zijn. De zege op SVZW betekend alweer de vijfde driepunter voor eigen publiek. Tegenstanders komen weer met de nodige vrees naar Het Noorderslag. En daar is ook alle reden toe. In alle linies staat het goed en met name de middenvelders verkeren in grote vorm. Dennis Rosink doet waarvoor hij is teruggehaald. Positioneel goed spelend en daarnaast zijn medespelers op de juiste plek zetten, tja dan is het genieten geblazen. De ploeg knokt voor elkaar en speelt bij vlagen prima voetbal. Tot aan de winterstop heeft Staphorst nog twee competitiewedstrijden te gaan. Allereerst zal men naar Drachten moeten afreizen om daar de strijd aan te binden met de plaatselijke Boys. Terwijl een week later de eerste competitiehelft wordt afgesloten met de kraker op Het Noorderslag tegen SC Genemuiden. Kortom bij een maximaal resultaat gaat Staphorst serieus meedoen om de bovenste plaatsen. En dat is iets wat ieder geel blauw hart sneller doet kloppen.

Opstelling Staphorst:
René Oosterhof, Frank van der Burg, Ewald Koster, Roelof de Jong, Lars Heuvelman, Dennis Rosink, Martin van ’t Ende, Rob Mijnheer, Ferdi ter Avest, Martijn Brakke, Mark Schra ( 80. Remon Kroes )

Staphorst – SVZW 3 – 0 ( 1 – 0 )
Scheidsrechter: C. Ruperti uit Capelle ad IJssel
Ass. scheidsrechter: R. Miedema en J. v.d. Eyden
Gele kaarten: Geen!

Scoreverloop:

  • 1 – 0 – Rob Mijnheer 40e
  • 2 – 0 – Ferdi ter Avest 54e
  • 3 – 0 – Ferdi ter Avest 90e

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen