Leerlingen teruggewezen bij praktisch verkeersexamen

Vandaag was het jaarlijkse praktische verkeersexamen op de fiets. Leerlingen van groep 7 van vrijwel alle basisscholen uit de gemeente Staphorst namen hieraan deel. Alleen De Iekmulder uit IJhorst sluit, vanwege de ligging aan bij het examen in De Wijk.

Als eerste kwam ’s morgens de CNS in actie, daarna OBS de Berkenhorst, Prins Mauritsschool, Koning Willem-Alexanderschool, De Levensboom. Later en ook ’s middags kwamen De Triangel, de ds. Harmen Doornveld, de Zwijger en de dr. Maarten Lutherschool in beweging.┬áDe beelden zijn van vanmorgen.

Nieuw dit jaar was dat de controleurs een kleine herkansing gaven bij een gemaakte fout. Het is voor de kinderen leerzamer om die fout meteen onder ogen te zien dan louter een beoordeling achteraf, eventueel gevolgd door een herexamen. Er deden in totaal ruim 250 kinderen aan mee, begeleid door hun leerkracht.

Wethouder De Jong gaf om 8.30 uur het startsein. Er moest een parcours gefietst worden vanaf de sporthal aan de Hoogeweg, via de Bergerslag, door Staphorst-Noord. Bij de rotonde waren diverse kandidaten even in verwarring over de te kiezen route… ┬áSommigen mochten even een extra rondje fietsen.

In totaal waren er elf controleposten bemand. In totaal waren er vijftien vrijwilligers op de been. Het praktisch fietsexamen wordt georganiseerd door de plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN) in samenwerking met de gemeente Staphorst.

Lees ook: