Helicoptervluchten populair op Balloonfair Staphorst 2019

Met een wentelwiek de lucht in, het was voor het eerst mogelijk op de jaarlijkse Balloonfair. De tickets waren allemaal uitverkocht. Voor 55 euro kon men instappen en genieten van het uitzicht op hoge hoogte.

Vierentwintig groepjes van telkens vier personen werden opgepikt uit het weiland naast de Doornveldschool. De koeien waren verkast naar een verderop liggend perceel. Bezoekers moesten wel opletten waar ze hun voetstappen zetten. Verschillende nog verse koeienvlaaien moesten ontweken worden. De eerste vlucht steeg rond 16:45 uur op. Het regende bij aanvang, maar voor een helicopter is dat geen belemmering.

Bij aankomst werden door twee vrijwilligsters van de organisatie meteen de namen en en het volgnummer van de groepjes gecontroleerd. Achter een rood-wit lint wachtten passagiers en toeschouwers. Twee medewerkers van Heli-Air bleven op de grond om alles in goede banen te leiden en te seinen. Het waaide elke keer flink als de helicopter weer op de basis was. Paraplu’s klapten dubbel door de luchtdruk gegenereerd door de vliegmachine.

Tijdens de helikoptervlucht werd rekening gehouden met de vliegwensen van de passagiers. Tijdens de 6 minuten in de lucht kon dat binnen een straal van ongeveer 8 km, heen en terug of enkele rondjes dichterbij. Een deelneemster die een vlucht gewonnen had, vond het mooi maar wel spannend. Vooral als de heli een bocht maakte en je zijwaarts recht naar beneden keek…

Lees ook: Heteluchtballonnen koud aan de grond bij Balloonfair 2019

Balloonfair in staphorstHelaas door weersomstandigheden op het laatste moment toch nog afgelast. Toch nog enkele foto'…

Geplaatst door Geert Kleis op Zondag 14 juli 2019