Kinderen groep 8 Doornveldschool met versierde fietsen

In een grote groep ging een bonte stoet al trappend, rammelend en toeterend vanaf de Oude Rijksweg voor het laatst naar ‘hun’ school aan het Jan Arendsland op woensdag 10 juli 2019.

Op het schoolplein toerden de afscheidnemende leerlingen van groep 8 van de Doornveldschool vele rondjes op hun versierde vehikels onder het toeziend oog van leerkrachten en de toestromende ouders en mede-leerlingen. Dit ging door tot het fluitsignaal van directeur Hoeve weerklonk.

Daarop vervoegden de overige leerlingen zich bij de ingangen en begaven zich onder aanvoering van hun meester of juf naar binnen. De kinderen van groep 8 bleven nog even wachten en werden gekiekt. Vanaf 10.00 uur mochten ze de klassen rond om de blijvende leerlingen te verrassen met iets lekkers.

Het officiële afscheid van de leerlingen was gisteren al (op dinsdag 9 juli). Ze gingen ’s middags eerst naar een midgetgolfbaan en daarna samen gourmetten, ’s avonds kwamen ook de ouders van de 25 afscheidnemende leerlingen. Zij gaan het volgend schooljaar naar het voorgezet onderwijs.

De Doornveldschool ligt in een landelijke omgeving. Midden tussen de weilanden, aan de eerste dwarsweg achter de lintbebouwing. Met dichtbij de stapels boomstammen van Houtzagerij De Witte, de ijsbaan aan de Schuthekkeweg en verderop de A28.

De vijf Scholen met de Bijbel hanteren voor de leerlingen van de afzonderlijke basisscholen een eigen voedingsgebied. Het voedingsgebied van de Doornveldschool wordt gevormd door ‘de Streek’ en het buitengebied vanaf de A28 tot aan Dekkersland/Dekkersweg.

Voor leerlingen die wonen aan de Oude Rijksweg ten westen van de Goudenregenstraat in Rouveen mag een keuze gemaakt worden tussen de Koning Willem-Alexanderschool, de Dr. Maarten Lutherschool en de Ds. Harmen Doornveldschool.

Lees ook: Leerlingen nemen afscheid van de Prins Mauritsschool