Leerlingen nemen afscheid van de Prins Mauritsschool

Versierde fietsen, maar ook veel skelters kruisten over het plein. Veel gerammel en getoeter. Snoepgoed in papier of plastic werden her en der gegeven of geworpen. Deze snoepjes werden driftig verzameld door de achterblijvers.

Enkele wat karig bedeelde kleintjes werden voorzien na een tip van directeur Koppelman. Het onderwijs aan deze groep acht werd gegeven door meester Westhoff. Meester Den Ouden geeft les aan groep zeven.

Na de schoolbel werd het plein langzaamaan leger. Vervolgens ging de groep poseren voor het maken van een groepsfoto op de boomstammen in de hoek. Even eerder werd daar nog snoep naar het publiek geworpen. Vele moeders maakten kiekjes van de hele schoolklas.

Vanmorgen nemen 32 leerlingen afscheid van de Prins Mauritsschool. Eén uit groep zeven en de rest uit groep acht. Het had er één meer kunnen zijn. Danny Brand zat ook in deze groep, hij is op 22 februari 2016 tragisch verongelukt op de terugweg van school. Gisteravond in de afscheidsbijeenkomst voor ouders en kinderen, met een afvaardiging van het schoolbestuur, is bij dit overlijden stilgestaan.

De meeste leerlingen gaan door naar het voortgezet onderwijs op de Pieter Zandt aan de Achthoevenweg in Staphorst. De anderen gaan naar verschillende scholen in Meppel.

Lees ook: