112

Tiener overleden na aanrijding Oosterd op Gemeenteweg

Foto: Harm Brand

Een 10-jarige jongen is overleden in het ziekenhuis na een verkeersongeval Oosterd op de Gemeenteweg op maandagmiddag.

Hij was even na twaalven op de fiets op de terugweg van de Prins Mauritsschool, richting Halfweg, met als bestemming zijn huis in (kamp) Beugelen. De bijbehorende P2000-melding geeft als tijdstip 12:17 uur aan. Het slachtoffer is tussen restaurant `De Molenmeester` en de Drafkistweg geraakt door een auto.

Ze fietsten met z’n tweeën naast elkaar. Het slachtoffer fietste links naast een vriendje. Op dezelfde weg reed in de zelfde richting een personenauto. Door nog onbekende oorzaak raakte de 18-jarige bestuurder van deze auto (de fiets van) het slachtoffer. Door de klap belandde de jongen gewond in de berm.

Het slachtoffer werd bijgestaan door omstanders tot aan de komst van de ambulance. De tiener is met ernstig inwendig letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Later in de middag overleed de jongen daar als gevolg van zijn verwondingen.

Getuigenoproep
De politie doet onderzoek naar de precieze oorzaak en situatie op het moment van het ongeval. Om die reden roept de politie getuigen op zich te melden die het ongeval hebben zien gebeuren. De politie is met name op zoek naar mensen die bijvoorbeeld achter de betrokken personenauto hebben gereden óf juist in tegengestelde richting reden en kunnen helpen met het onderzoek naar de toedracht.

Op de Gemeenteweg is op de rechterzijkant van de weg met belijning een fietsstrook aangebracht. De ongevalslocatie ligt buiten de bebouwde kom (zie foto en kaart). Er geldt een snelheidslimiet van 60 km/u. Hebt u het ongeval zien gebeuren? Belt u dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Lees ook: