Massale belangstelling voor Obstacle Run Staphorst 2018

Hele horden holden de barricaden op de acht kilometer lange hindernisbaan. Overal langs de route zaten of stonden mensen te kijken naar voortzwoegende deelnemers. Het was de afsluiter van de eerste Staphorstdag op 8 augustus 2018.

Na de start vanaf het marktplein was de eerste serieuze hindernis bij Steengoed ID, daar moest men door een container met water, daarna door eentje met zaagsel. De zwarte elastische broeken kregen daardoor meteen een ander aanzicht. Een handgeschreven spandoek verkondigde bij het verlaten van het grasveld: “Stront en Stro is de nieuwe Shampoo”.

Langs de Achthoevenweg ging het een paar keer door de met banden ingelegde sloot. Bij de Molenweg waren twee muren van autobanden, een hoge en een lage. De deelnemers konden kiezen. Boer Staphorst had op veld en plein ook enkele hindernissen geregeld. Bij de steile wand hadden vele deelnemers een zetje van onder of een trekje van boven nodig.

Op industrieterrein de Esch waren door nog meer bedrijven hindernissen gebouwd. Rond de vijver in de bocht bij het Medisch Centrum aan de Van Andelweg was het kijkerspubliek massaal toegestroomd. Meerdere malen en op verschillende wijzen moest hier het water overgestoken worden. Op het veldje bij de Fazant wachtte ook nog een pittige versperring.

Er hadden zich 654 volwassenen opgegeven, uiteindelijk  haalden er daarvan 585 de eindstreep. De lengte van het parcours was 8 km. De deelnemers vertrokken in 24 groepen van gemiddeld 25 personen. De eerste groep vertrok om 17:15 terwijl de laatste groep om 19.00 uur het vertreksein kreeg.

Voor de ouderen uit de Berghorst in Staphorst en de Seringenhof uit Rouveen was een Cabriobus geregeld. Het evenement begon ’s middags al met de Kids Run. Er stonden 105 kinderen op de startlijst, uiteindelijk renden er 136 koters mee. Deze volgden een parcours van 3,5 km door de kern.

Vorig jaar werd de eerste Obstacle Run georganiseerd door Stichting Activiteiten Staphorst (SAS). Deze stichting verzorgde ook de organisatie van de Balloonfair vorige maand. Of er een derde editie komt is ondanks het succes geen vanzelfsprekendheid, aldus Joost de Weerd tegenover de Stentor.

De volwassen deelnemers waren herkenbaar aan de blauwe shirts met witte opdruk van de hoofdsponsoren. De kinderen gingen in fluorescerend geel met opdruk. De ruim 130 vrijwilligers van de SAS droegen gele shirts of hesjes met verschillende teksten. Bij de verkeersregelaars waren ook SWOS en AMBC hesjes te zien.

Lees ook:

https://twitter.com/Fabdw/status/1027522561985470464