Laatste maand inschrijven deelnemers Triathlon Staphorst

Foto: F. de Boer

Op zaterdag 26 mei 2018 wordt de Triathlon Staphorst opnieuw gehouden rondom zwembad de Broene ‘eugte in Staphorst. Inschrijven kan hier (tot en met uiterlijk 5 mei 2018 of zodra de limiet van 192 deelnemers of teams is bereikt.

De afstanden waaraan je kunt deelnemen, zijn een 1/8e triathlon (500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen) en een 1/4e triathlon (1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen). Hierbij is het bij beide afstanden mogelijk om zowel individueel als in duo/trio verband mee te doen. De estafette afstanden 1/8 e en 1/4e triathlon zijn een uitermate mooie gelegenheid voor teambuilding met collega’s, vrienden, familie, buren etc.

Het mooie van een triathlon is dat het instapniveau laagdrempelig is, maar dat er tegelijkertijd ook voldoende uitdaging is voor de zeer goed getrainde triatleet. Alles moet namelijk individueel uitgevoerd worden en kan dus op eigen tempo volbracht worden. Ook bij de teams worden de tijden per onderdeel geregistreerd om zich te kunnen meten ten opzichte van andere deelnemers in dezelfde tak van sport.

Qua prijzenschema zijn er twee leeftijdscategorieën per individuele afstand, namelijk tot en met 39 jaar en 40 jaar en ouder. Zowel voor de dames als de heren. Daarbij wordt per afstand de snelste zwemmer, fietser en loper gehuldigd, dit als extra stimulans voor de estafette teams.

Er ligt een mooie prijs per individuele afstand klaar voor de snelste dame en heer uit Staphorst.

De inschrijvingen komen vanuit het hele land, op Limburg en Zeeland na zijn er uit alle provincies reeds inschrijvingen. Daarnaast zijn er dit jaar zelfs deelnemers uit Duitsland en Engeland, kortom een internationaal deelnemersveld op zaterdag 26 mei in Staphorst.

De Triathlon Staphorst wordt georganiseerd door vier verenigingen uit de gemeente Staphorst. Dit zijn Loopgroep AG ’85, Wieler Toerfiets Club Staphorst, de Reddingsbrigade Staphorst en zwemvereniging de Nieuwe Slag. Door deze samenwerking en de mooie opkomst van 200 sporters en veel publiek is er een fantastische Triathlon geweest op 6 mei 2017.

Lees ook:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen