Opnieuw een triathlon; zwemmen, fietsen en hardlopen

Foto: Triathlon Staphorst

Op zaterdag 6 mei 2017 vindt er opnieuw een triathlon plaats in Staphorst. Opgeven kan tot 29 april 2017 via de website van triathlon Staphorst. Inschrijven op de dag zelf is niet mogelijk, ook is er een maximumaantal deelnemers. Zodra die limiet van 192 deelnemers of teams is bereikt, sluit de inschrijving.

De deelnemerslijst wordt wekelijks bijgewerkt. Bij deelname aan de triathlon kunnen deelnemers kiezen om mee te doen met een kwart of een achtste triathlon. Op beide afstanden kan zowel individueel als in estafettevorm gestart worden. Dit maakt de triathlon aantrekkelijker voor verschillende niveaus.

De start en finish van de triathlon vindt plaats bij zwembad de Broene`Eugte aan de J.J. Gorterlaan. De eerste wedstrijden starten om 13.15 uur. De laatste lopers zijn uiterlijk om 19.00 uur binnen, maar dit is afhankelijk van het aantal deelnemers. Bij het zwembad is catering en sanitair aanwezig. Ook zullen hier verschillende stands staan.

Parcours

Zwemmen
Het zwemparcours bevindt zich in het zwembad de Broene ‘eugte.

Lopen
Het loopparcours in het kort: J.J. Gorterlaan – Oude Achthoevenweg – J.J. Gorterlaan – Achthoevenweg – J.C. van Andelweg – Staphorster Kerkweg – J.J. Gorterlaan.

Fietsen
Het fietsparcours in het kort: J.J. Gorterlaan – Staphorster Kerkweg – Leijdijk – Spoordijk – Dekkersland – Leijdijk – Achthoevenweg – J.J. Gorterlaan.

Afstanden en organisatie

Een kwart triathlon bestaat uit 1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen en een achtste triathlon bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. De organisatie bestaat uit een aantal leden van Bos Bedden Loopgroep AG’85, Wieler Toerfiets Club Staphorst, de Reddingsbrigade Staphorst en zwemvereniging de Nieuwe Slag. Samen organiseren zij een sportief evenement dat na dit jaar ook jaarlijks terugkeert.

Lees ook:

article
21913
Op zaterdag 6 mei 2017 vindt er opnieuw een triathlon plaats in Staphorst. Opgeven kan
https://staphorst.nieuws.nl/evenementen/opnieuw-triathlon-zwemmen-fietsen-en-hardlopen/
2017-04-26T23:43:15+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2017/04/26232435/voorbereidingen-triathlon-2017.jpg